Ezo

Itt az év harmadik 10 milliószor napja! Így tudod igazán kiaknázni az energiáit!

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.21 | 11:18

Július 21. az év negyedik tízmilliószoros napja, amikor teremtéseinknek tízmilliószoros erejük van.

Mi is ez a tízmilliószoros nap, amiről mindenki beszél?

Érezted már, hogy teliholdkor és újhold napján másként érzed magad a bőrödben? Mintha ilyenkor az elmúlt napok hangulata a sokszorosára erősödne. Minden telihold és újhold napja eleve százszoros erővel bír karmikusan, de van négy nap az évben, amikor minden teremtés 10 milliószoros erővel hat a tibetiek szerint. A tibeti („nagy”) Buddha-napoknak tulajdonítanak ekkora karmikus erőt: sorrendben ez az első holdhó 15., negyedik holdhó 15., hatodik holdhó 4. és kilencedik holdhó 22. napja. (Az első holdhó, egyben a tibeti újév első napja február 25.) Bármit gondolsz és teszel ezeken a napokon, 10 milliószor több energia helyeződik megvalósulásukra. A több ezer éves megfigyeléseken alapuló elméletet a feng-shui hívei is átvették.

Tízmilliószoros napok 2023-ban

Március 7-én, kedden ünnepeltük a Chötrül Düchen, amit magyarul a Csodák és vajmécsesek ünnepének nevezhetünk. Ezen a napon vajból készült mécseseket és apró gyertyákat gyújtanak, hogy Buddha csodatévő tetteit megidézzék.

Június 4-én, vasárnap volt idén a Saka Dawa Düchen, amely a Születés, a Megvilágosodás és a Halál évfordulója. Ezen a különleges napon ünnepelik Buddha születésnapját, valamint emlékeznek arra a jeles eseményre, amikor Sziddhárta herceg 35 évesen elérte a megvilágosodást, megszabadulva földi szenvedéseitől.

Július 21-én, pénteken van a harmadik tízmilliószoros nap, a Chokhör Düchen, amit Imakerék ünnepének is nevezhetünk magyarul. Ekkor a hívek emlékeznek Buddha első szent beszédére, a Négy Nemes Igazság tanára. A legenda szerint az istenek kérték fel Buddhát az emberek tanítására.

November 4-én, szombaton lesz a Lhabab Düchen, amelyet a Mennybemenetel ünnepének nevezhetünk. Ezen a napon Buddha hálát ad édesanyjának, amiért megszabadította őt a szánszára, vagyis a születés és a halál körforgásától.

Miért hat ránk ilyen nagy erővel a Hold?

Mert a Hold a Földön lévő vizeket uralja (gondolj csak az ár-apály jelenségre), és az emberi test több mint 70%-a is víz. A víz az ezotériában az érzelmek szimbóluma, a négy elem – Föld, Levegő, Tűz és Víz – közül a legáradóbb, legfeltartóztathatatlanabb erő, természetében befogadó női energia. Az érzéseken csak óriási önuralommal lehetünk úrrá, ezért újholdkor és teliholdkor sokkal érzékenyebbek vagyunk. Ilyenkor, a hónap két napján tehát egy jó szó is százszorosan hat, de a negatív gondolatok is erősebben ütnek vissza a fizikai síkon (ne feledjük: a gondolat teremt és az energia vonzza a hasonló energiát). Minden, amit teszünk, visszaszáll ránk, ez a karma lényege. Azt kapjuk vissza, amit adunk, olyan rezgések jönnek vissza hozzánk, amilyeneket kibocsájtunk. A statisztikák szerint újhold és telihold napján mindig több a bűnözés, a baleset, a szülés, és az ember gyakrabban cselekszik meggondolatlanul, érzelmi alapon.

Hogyan használhatod fel a 10 milliószoros napokat arra, hogy boldogabb és sikeresebb légy?

Ha valamit szeretnél elérni, „teremteni” – legyen az pozitív kisugárzás vagy egy jobb jegy a suliban – , ezeken a napokon mindenképpen gondolj rá sok-sok pozitív érzelemmel! Hunyd le a szemed, és képzeld el, hogy kitűzött célod sikerült: vizualizálhatod, vagyis elképzelheted a srácot, aki tetszik neked (egyébként is 24/7 ezt teszed, ugye?), amint rád mosolyog, randira hív és te jól érzed magad vele, közben pedig minden szorongásod elmúlik. Fontos, hogy ne csak képeket vetíts magad elé, de a hozzájuk kapcsolódó érzésekre is koncentrálj! Küldj fényt a Földnek és az emberiségnek, képzeld el a Földet egészségesnek, a rajta élő embereket pedig békésnek, szeretettelinek.

Szabadulj meg a negatív gondolatoktól, lelki terhektől!

Mindenkinek vannak olyan egész életét érintő lelki terhei, amiket nehezen visel. Lelkifurdalás, szégyenérzet, bizalmatlanság, zárkózottság – mindez természetes, a tibetiek szerint ugyanis aki fizikai testbe született a Földön, annak még van mit tanulnia önmagáról és a világegyetem karmikus törvényeiről. Ha negatív gondolatok merülnek fel benned, mondd ki hangosan: „elengedem a félelmet, a kishitűséget és az irigységet, szabad vagyok és boldog!” Hidd is el, amit gondolsz és mondasz, hiszen a nagy eredmények mindig a fejben kezdődnek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.