Ezo

Egy világ omlik össze benned, ha benézel egy laposföld-hívő gyűlésre

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.15 | 13:35

Mad Mike megint ki fogja lőni magát, persze alternatív tudományos céllal.

Ha te abban érzed magad bizonyosnak, hogy egy gömb alakú égitest pörög a talpad alatt, akkor bizony kisebbségbe kerültél volna a kaliforniai Arcadia egyik parkjában. A

palacsintánál is laposabb a Föld

felkiáltással torkollt volna le Nathan Thompson, aki a Flat Earthers mozgalom élén áll.

 

Elég sokan vannak, akik ettől a „földhözragadt” elképzeléstől képtelenek elszakadni. Szerintük egy lemez-szerű korong az otthonunk, mely lebeg az űrben, egy vékonyka Nap alatt. Hogy görbülne az égitestünk, arra szerintük nincs kézzel fogható bizonyíték.

A Lapos Földet körös-körül egy jégfal határolja.

véli Thompson.

 

View this post on Instagram

 

It has never been shown nor duplicated in any scientific lab or experiment but you make flat Earth yourself just get a bowl put water in it and you have you have your flat Earth model show me a model of the ball Earth you can’t because it’s never been duplicated as a model complete joke how people fall for the lies #GravityDoesNotExist #FlatEarth ? Check out my Friends… ? @flat_earth_facts @conscious_god @wearewakinup @flat_truth_ For our Plane (t) ? ✊? #earth #flat #space #universe #science #physics #eddiebravo #joerogan #KyrieIrving #truth #hoax #illuminati #sheeple #society #anonymous #awakening #consciousness #nwo #newworldorder #government #conspiracy #instagram #hilarious #people #nasa

A post shared by EARTH IS FLAT! ?? (@nasasdeception) on

Brook Silva-Braga felteszi azt a kézenfekvő kérdést, hogy

Ez tartja meg az óceánt is?

A frappáns válasz máris érkezik:

Ez tartalmaz mindent!

De hogy mi lehet a mélyben, arra a rejtélyre egy Rene nevű hívüknek sem sikerült megtalálnia a kulcsot:

Még nem ástunk le elég mélyre!

Netta Hagler szervezte a találkozót, aki arról sincs meggyőződve, hogy a Föld nevű égitest ezer mérföld / órával pörögne az űrben.

Nem érezzük a mozgását. Ezért egyáltalán nem tudom elhinni, hogy forogna alattunk.

A mutatós Patricia Steere, aki ebben a laposföldes univerzumban a közösségi média egyik csillaga is, úgy véli, hogy ők gyakran a nevetség tárgyaivá válnak:

De mi nem vagyunk ám idióták! Különböző korú és érdeklődésű emberek volnánk, akik kellően intelligensek is.

Ehhez képest a Holdról is érdekes dolgokat állítanak – rázoomolnak égi kísérőnkre, és úgy látják, hogy alig pár mérföldre van csak tőlünk, és a korongja mögé is be lehet kukkantani.

Sokat és masszívan hazudtak eddig a Holdról is nekünk.

Az űrből készült Föld-felvételek egytől egyig hamisítványok, és a Föld-Nap távolság is kamu – a központi csillagunk szerintük kb. ugyanakkora, mint a Hold.

Nem volt Holdraszállás

és a Mars-jármű is teljes kitaláció, ahogyan azt ők elképzelik. Sosem jutottunk ki az űrbe, és ugyanígy a Plútót sem fogjuk elérni. Természetesen a NASA is főkolompos a gigászi összeesküvésben. Steere óvatosan fogalmaz:

Egy hatalmas sakk-játszma folyik itt.  Az emberiséget a gyalogok jelentik, és nem tudhatjuk meg, hogy mik vagyunk valójában, és mire volnánk képesek.

Tom Nichols komoran tekint az egész laposföld-jelenségre – szerinte valamilyen fordulat küszöbén állunk: az emberek rákattantak arra, hogy csak az az érvényes igazság számukra, amit saját maguk is megtapasztalhatnak.

Már nem bíznak meg a szakértőkben. Kialakult egy, a sznobokkal szembeni ellenállás: minél tanultabb valaki, minél nevesebb egyetemről jön – annál nagyobb hazug lehet.

A nemzetbiztonsági szakértő-tanár könyvet is írt erről,

A szakértelem halála

címmel.

A fiatalok az internetre hagyatkoznak mostanság – ez számukra az új tudástár. A web pedig nem könyvtár, inkább egy hulladéklerakó. Semmi garancia nincs rá, hogy amit ott találsz, az érvényes is.

Silva-Braga szembemegy ezzel:

Sokkal demokratikusabb így, ez miért volna baj?

 

Nichols szkeptikusabb:

Ha valami már tudásnak számít, akkor az nem lehet közmegegyezés tárgya. Nem szavazással fogjuk eldönteni azt, hogy például a vákuum milyen gyorsan képes elnyelni.

 

 

A kialakulóban lévő “Mutasd meg-világ” egy másik kulcsfigurája, Michael Hughes a dél-kaliforniai sivatagban még inkább elvetette a sulykot.

Mad Mike

hajtja a limuzinját, akár egy fenegyerek, és tovább építgeti nimbuszát:

Én vagyok a legnagyobb reménységük. Én fogom bebizonyítani a Lapos Föld igazát! Kérdezzünk csak rá mindenre! Arra is, ami a kongresszusban folyik, a polgárháborúra és a 9/11-es eseményekre is!

szívózik az amatőr rakétaépítő, aki márciusban meg is lovagolta gőzhajtású légi járművét, hogy megpillantsa a Földet a magasból. Ép bőrrel megúszta a kilövést, és még messzebbre szeretne merészkedni – már a légkör határát célozza. Ha sikerrel jár, minden eddigi tudományos eredményt kidobhatunk. Vagy mégsem?

Terveim szerint fentről egy lapos korongot fogok látni. Ha mégis gömb-formát öltene, akkor úgy jövök le, hogy bocsi, srácok, benéztem – mégis labda alakja van!

Nicholsnak erre is megvan a magyarázata:

A világ – tényleg laposnak látszik. A mi észlelésünk egyszerűen ilyen. Még ha repülőre szállunk is, úgy látja a szemünk, pedig tudjuk, hogy igazából gömb formájú.

idézi a CBS News.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.