Gasztró

A Don Pepe vegán bécsis szendvicse ugyan nem húsból van, de annak tűnik

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.15 | 13:50

A vegán sajtot leszámítva, szinte nem lehet megmondani, hogy nem hús van benne.

Javában pörög a Veganuár, amely egy izgalmas januári kihívás. És arról szól, hogy az év egy hónapján, januárban, próbálják ki a vegán életmódot. 2014-ben kezdődött, és azóta 209 országból több mint 580.000 résztvevője van a kezdeményezésnek. A Veganuary naponta küld a feliratkozóknak támogató e-maileket, így segítve őket a vegán hónap sikeres teljesítésében. A cél nem csupán az, hogy növényalapú táplálkozásra álljanak át, hanem az is, hogy kiiktassák a nem vegán ruhák, kozmetikumok és egyéb tárgyak vásárlását.

A Don Pepe pedig egy csomó vegán ételt mutatott már a vendégeinek, azonban a vegán pizzák és burgerek után, itt a vegán rántott bécsi. Ami még minket is megzavart.

A Vegán bécsis szendvics egy sima rántott húsos hamburger/szendvics. Ahol a buciba, salsa szósz, jégsaláta, lilahagyma, paradicsom is került. Majd pedig a vegán bécsiszelet, vegán “cheddar” és ketchup. A köret sajnos nem a jól megszokott sült krumpli hanem tortillachips és vegán kapribogyós ‘tartár’.

Hogy hogyan is kell ezt elképzelni? Úgy, hogy a vegán sajtot leszámítva, aminek van egy jellegzetes mellékíze, szinte nem lehet megmondani, hogy nem hús van benne. Én az utóbbi időben, ugyan kevesebb húst eszek mint régen, de a vegán életmódot is kipróbáltam, egyszer 2 évre, egyszer pedig 3 hónapra. Előbbi egészségügyi okok miatt, utóbbit pedig kíváncsiságból. Számomra akkor nem volt fontos az, hogy az étel amit eszek, olyan legyen mintha hús lenne benne, de mindenkinek tudom javasolni, hogy egyszer-egyszer tegyen vele egy próbát, hiszen ez sokkal több annál, mint hogy salátát kell enni, zöldségekkel.

A doboz a jó megszokott hamburgeres doboz, és szerintem a buci is, azonban én mindenképpen kiemelném, hogy ha már vegán a szendvics akkor több zöldség kerüljön bele, mert itt az kicsit szegényes volt, illetve a buci is kaphatna egy pirítást. Ezt leszámítva laktató, és finom volt.

Én a magam részéről továbbra is mindenkit arra bíztatok, hogy próbálja ki, mert tényleg egészen furcsa, hogy mennyire jól lehet már utánozni a húst, és persze az is nagyszerű, hogy laktóz valamint tojás-érzékenyek is fogyaszthatják bátran.

Februárban pedig igazán furcsa ételkülönlegességek érkeznek, amelyeket már alig várunk. Legizgalmasabbnak az Új-Zélandi Nyár Pizza hangzik, ahol a céklás BBQ alapra gomba, brokkoli, cékla, kiwi, koktélparadicsom, bacon, mozzarella kerül.

Illetve érkezik még a Capricciosa Burger is, ahol a buciba paradicsomszósz, jégsaláta, rukkola, marhahúspogácsa, cheddar, márványsajtos szósz szárított paradicsommal és olivabogyóval, érlelt sonka kerül, és persze köretnek a Don Pepe burgonya és öntet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Sztárok
Shakira megrázó bejelentést tett
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 30.