Gasztró
Szerdán indul az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre
Szerdán indul az asztalfoglalás az Országos Étterem Hétre. A jubileumi, 25. rendezvényt ünnepelve a szokásosnál hosszabb ideig, március 7. és 24. között várja a vendégeket országszerte 177 étterem.
A rendezvényre fix árú menüsorokkal, különleges fogásokkal és alapanyagokkal készülnek a részvevő éttermek.
A top kategória 5.900 forinttól, a prémium kategória 7.900 forinttól, az exkluzív kategória 9.900 forinttól kínál 3 fogásos menüsorokat
– olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a vendéglőkbe a www.etteremhet.hu oldalon lehet asztalt foglalni szerdától.
A közleményben kiemelik, hogy több mint egy évtizede, a DiningCity Országos Étterem Hét rendezvény indulásakor még csak 26 étterem vett részt a programban, tavaly ősszel már több mint 160 vendéglátóhely mutatta meg magát.
A látogatottság az első eseményhez képest csaknem nyolcszorosára nőve, legutóbb már több mint harmincezres számot tett ki.
A résztvevő vendéglátóhelyek között megtalálhatók a legelismertebb éttermi rangsorok listás helyezettjei, így például Budapesten öt Michelin-ajánlással rendelkező étterem, vidéken pedig kettő:
- a Costes Downtown,
- a Flava Kitchen,
- a Hoppá Bisztró,
- a Mák Bisztró
- és a Spago by Wolfgang Puck,
- valamint a Lokal47 Kéthelyről
- és a Macok bisztró Egerből.
Az idei tavaszi kínálat a rendezvény hagyományainak megfelelően gazdag: az induló éttermek a magyar mellett az indiai, thai, japán, libanoni, grúz, mexikói, francia vagy az olasz konyhát is reprezentálják. A séfek nem feledkeznek meg a glutén- vagy laktózérzékeny, a szénhidrátot kerülő, vagy a vegán vendégekről sem – emelik ki a közleményben.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.