Gasztró

Ártalmatlannak tűnő kaja ölt meg két embert

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.12 | 15:48

A gyilkos mérgű halacskákat az internetről sikerült beszerezni.

Két maláj nyugdíjas legalább két gömbhalat vett az internetről még március végén. Vidám lakomát terveztek elkölteni a saját maguk által elkészített halakból, de másképp történt: mindketten meghaltak a kajától – írja az RTL. Miután az asszony elkészítette a halakat ebédre, légzési nehézségek mellett remegni kezdett.

Egy órával később férjén is hasonló tünetek jelentkeztek.

Bár  kórházba szállították őket, a nő még aznap este meghalt, férje pedig nyolc nappal később követte őt. A pár lánya, Ng Ai Lee a temetés előtt sajtótájékoztatót tartott, felelősségre vonást követelve szülei halála miatt. Emellett szigorítaná a malajziai törvényeket is, mivel legalább 30 gömbhalfaj található az ország körüli tengerekben.

A maláj törvények tiltják a gömbhal hús árusítását,

2300 dollár (789 ezer forint) pénzbírság vagy két év börtön terhe mellett. A gömbhal „fugu” húsa, viszont halálos mérge dacára is keresett csemege a Távol-Keleten. A fugu bőre és belső szervei mérgező, a ciánnál sokkal ártalmasabb tetrodotoxin úgy öli meg áldozatát, hogy az végig magánál van, miközben először a végtagjai, majd a szervei is lebénulnak.

Japánban a fugu szakácsoknak három évig tartó tanfolyamon kell részt venniük,

mielőtt engedélyt kapnak arra, hogy a halat ételként kezeljék és elkészítsék. Érthetően, hiszen ennek a méregnek ma még nincs ismert ellenszere.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.