Gasztró

Itt a hivatalos IKEA húsgolyó recept

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.04.23 | 18:18

Szereted az IKEA húsgolyóit, most végre közzétették a receptet, ha van kedved gyorsan csináld meg. Mutatjuk hogyan kell!

Hatalmas poén, hogy pontosan olyan rajzzal kapjuk meg, mint a bútorok összeszerelési útmutatóját.

A hozzávalók 4 személyre:

❗️50 dkg darált marhahús

❗️25 dkg darált sertéshús

❗️egy kis fej vöröshagyma (apróra vágva)

❗️egy gerezd fokhagyma (apróra vágva)

❗️10 dkg zsemlemorzsa

❗️1 tojás

❗️5 evőkanál tej

❗️só és bors

Elkészítése:

❗️Dolgozd össze a húsokat, add hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojást, majd jól keverd át. Ha ez megvan, mehet bele a tej és a fűszerek.

❗️Gyúrj kis golyókat, tedd egy tányérra, majd lefedve pihentesd két órát a hűtőbe – ettől maradnak kerekek sütés közben.

❗️Ha letelt az idő, akkor süssd ki a golyókat olajban közepes lángon, hogy szép kérget kapjanak.

❗️ Ha barna színük lett, tedd egy tűzálló tálba a golyókat, majd lefedve tedd be 30 percre a 160 vagy 180 fokra előmelegített sütőbe.

És persze az elengedhetetlen SZÓSZ!

❗️egy kis olaj

❗️4 dkg vaj

❗️4 dkg liszt

❗️1,5 dl marhahúsleves alaplé

❗️1,5 dl zöldségleves alaplé

❗️1,5 dl tejszín

❗️2 teáskanál szójaszósz

❗️1 teáskanál dijoni mustár

Elkészítése:

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és kb két percig, de barnulásig kevergesd. Ha ez megvan, add hozzá az alapleveket, és mehet hozzá a tejszín, a szójaszósz és a dijoni mustár is. Az egészet főzzük addig, ameddig be nem sűrűsödik.

JÓ ÉTVÁGYAT!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló