Gasztró
Itt a hivatalos IKEA húsgolyó recept
Szereted az IKEA húsgolyóit, most végre közzétették a receptet, ha van kedved gyorsan csináld meg. Mutatjuk hogyan kell!
Hatalmas poén, hogy pontosan olyan rajzzal kapjuk meg, mint a bútorok összeszerelési útmutatóját.
A hozzávalók 4 személyre:
❗️50 dkg darált marhahús
❗️25 dkg darált sertéshús
❗️egy kis fej vöröshagyma (apróra vágva)
❗️egy gerezd fokhagyma (apróra vágva)
❗️10 dkg zsemlemorzsa
❗️1 tojás
❗️5 evőkanál tej
❗️só és bors
Elkészítése:
❗️Dolgozd össze a húsokat, add hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojást, majd jól keverd át. Ha ez megvan, mehet bele a tej és a fűszerek.
❗️Gyúrj kis golyókat, tedd egy tányérra, majd lefedve pihentesd két órát a hűtőbe – ettől maradnak kerekek sütés közben.
❗️Ha letelt az idő, akkor süssd ki a golyókat olajban közepes lángon, hogy szép kérget kapjanak.
❗️ Ha barna színük lett, tedd egy tűzálló tálba a golyókat, majd lefedve tedd be 30 percre a 160 vagy 180 fokra előmelegített sütőbe.
És persze az elengedhetetlen SZÓSZ!
❗️egy kis olaj
❗️4 dkg vaj
❗️4 dkg liszt
❗️1,5 dl marhahúsleves alaplé
❗️1,5 dl zöldségleves alaplé
❗️1,5 dl tejszín
❗️2 teáskanál szójaszósz
❗️1 teáskanál dijoni mustár
Elkészítése:
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és kb két percig, de barnulásig kevergesd. Ha ez megvan, add hozzá az alapleveket, és mehet hozzá a tejszín, a szójaszósz és a dijoni mustár is. Az egészet főzzük addig, ameddig be nem sűrűsödik.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.