Gasztró

Változatos és izgalmas a lista: öntetek és zöldségek, ecetek és olajok a heti menüben.

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.02 | 18:30

A tészta, a sajt, a zöldségek egyaránt visszatérő kedvencek, némelyikük simán lehet főétel, vagy akár rájárós csipegetős is, ami csak úgy eltűnik a hűtőből.  Íme, a tavaszi saláta top 5. 

5. Koktélparadicsomsaláta

Kevés jobb dolog akad, amit ennyire jól elcsipegethetnénk, akár előételnek, akár a grill mellé, akár bármikor. A koktélparadicsomsalátát ezúttal mozzarellával és bazsalikomolajjal ajánljuk.

4. Cézár saláta

Sokan sokféleképpen ismerik, éppen ezért mutatjuk meg a klasszikus verziót. Bármit is olvasunk az étlapon, ne feledjük, a Cézár lényege ugyanis a szardella és a parmezán, na jó, meg a jó kis mustár és a ropogós római salátalevelek. Ezért biztos ostrom alá kerül a hűtőnk!

3. Kortavaszi lencsesaláta

Kiszabadítottuk a lencsét a tél fogságából és máris itt a tavaszi kiadás! Természetesen szezonálisan váltogatható néhány zöldség benne, ettől lesz szinte bármikor bevethető.

2. Elzászi sajtsaláta

Komoly és megfontolt saláta, köszönhetően például a füstölt tarjának.Mi langyosan és hidegen is egyaránt nekiülnénk. Egy nehéz nap ebédidejében kifejezetten ajánlott, egy jó nap pohár limonádéval.

1. Tzatzikis tésztasaláta

Ez a görögös megoldás fantasztikus lehet egy napsütötte tavaszi teraszos családi ebédhez. Mindenki kedvéhez és aktuális diétájához mérten variálhatja a kiegészítőket: gyros pácos tarja vagy citromos, joghurtos csirke is nagyon illik hozzá. A fokhagymától pedig tényleg minden jobb lesz, és ha a világbéke nem is tör ki, attól még vidámabb lesz az ebéd vagy a vacsora.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló