Gasztró
Kézműves hamburgert ejtett teherbe egy vegán pizza, elárasztanak minket a fast food Frakensteinek
A világot már nem lehet kielégíteni a pizza-hot dog-hamburger szentháromsággal, így születnek meg az őrült hibrid gyorskaják. Neked is van egy jó ötleted? Nyugi, valószínűleg már kapható is egy New York-i büfében, super sized kivitelben.
Ha egy felelőst kellene találnunk az utóbbi időben elharapódzó kaja crossover járványért, akkor biztosan az Epic Meal Time nevű YouTube-on futó műsort tennénk felelőssé, ahol hétről hétre készültek különböző kajaszörnyszülöttek, ráadásul hatalmas méretben.
De amíg ezek megmaradtak a poén szintjén, addig más kajaházasításokról tényleg azt gondolták üzletek, hogy étlapra kellene tűzni őket, így söpört végig a világon többek között a cronut (croissant és donut) és a ramen burger (főtt tésztából készült bucival) híre. Magyarországot egyelőre elkerüli ez a járvány, bár ha jól belegondolunk, a bolognai ragu pizzafeltétként történő alkalmazása szintén egy ilyen öszvér megoldás, a milánói borda néven futó, egy olasz tésztaételt a kötelező rántott hússal kombináló fogást pedig már úgy megszoktuk, hogy eszünkbe se jut megemlíteni, ha fast food frankensteinek jönnek szóba, pedig ez a miénk. Ha már a lángos burgert ellopták tőlünk, mert olyan is van, csak a kenyértésztában kisült húspogácsát nem Magyarországon fejlesztették ki.
A kajahibridekre ráadásul egy ideje a gyorsétteremláncok is rácuppantak, főleg a Távol-Keleten, úgyhogy már nem csak egy-egy kis bisztró őrült séfje akar azzal hírnevet szerezni, hogy összeházasít két külön ételt, hanem nagy tömegben kerülnek az emberek elé a leghülyébb kaját. Nekünk mindegy, hogy gyorsláncos, vagy kézműves, mutatjuk a legviccesebbeket!
Nem eszed meg a pizza szélét? Nagy hiba! A Pizza Hut mindig is élen járt az ilyen mutánsok megalkotásában, volt például olyan pizzájuk, aminek a tésztaszegélyébe virsli volt elrejtve. A de még a Hot-Dog Pizzán is túltett az, aminek sajtburgerek voltak a szélébe sütve:
A KFC-t sem kell viszont félteni, nem esnek kétségbe, ha egy igazi szörnyszülött megalkotásáról van szó, az ő konyhájukban jött ugyanis a világra Double Down Dog, ahol a hot-dog, kifli szerepét átveszi egy rántott csirke lap, ez fogja körbe a virslit:
Because the choice of whether you want fried chicken or a hot dog is difficult. http://t.co/w8lRWfQHyG pic.twitter.com/Im6CKfnIM1
— Jonathan Surratt (@beerinator) 2015. január 26.
Úgy tűnik a csirkés cég nagyon utálja a pékárukat, ugyanis volt olyan, hogy a hamburgerbucit is rántott húsra cserélték:
In Korea, their KFC had the “double down burger”. A burger w/chicken as the bread… w/bacon….. pic.twitter.com/3CXD6BTrTP
— 250 (@35DBack) 2015. január 26.
A Ramen Burger már nem újdonság, de a mai napig nem tudjuk értelmezni:
Ami nálunk a sajtos-tejfölös tészta, az az amerikaiaknak a mac and cheese, vagyis az extrém sok sajttal készülő szószban összesütött makaróni. Pizzafeltétnek is elég meredek, ilyet is láttunk már, az igazi agybaj viszont a Mac And Cheese Burger, ahol húspogácsa helyett kirántott sajtos tészta a töltelék:
De nem csak burgert lehet belőle készíteni. A mexikóiak lepénykenyerét, a tortillát ugyanis arra találták ki, hogy az emberek mindenféle dolgokat beletöltsenek. Az egyik ilyen ikonikus ételük a burrito, és naná, hogy valakinek eszébe jutott ezt összehozni a mac and cheese-zel:
A hamburgert viszont, ahogy már láttuk, nem csak bucival lehet elkészíteni. Hanem például gofrival:
A burgerek mellé a legtöbb helyen sült krumpli is dukál, a pizzériákban viszont elég ritkán sütnek krumplit. ezt unhatta meg az az ember, a pizzatésztát hasábburgonyára cserélte, hogy megalkossa ezt:
És ha ez nem lett volna elég szegény pizzának, jöhet egy még nagyobb rémtett, a nutellás pizza:
Végül pedig álljon itt a BBQ Pit Boys találmánya, a Perec Burger. Az ő csatornájukat érdemes nézegetni, néha egészen meredek dolgokat is össze tudnak hozni a grillen, a sajburgerleves egészen dekadens például. És amíg nem láttunk, nem is gondoltuk, hogy perecbe kellene tennünk a húspogácsát:
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.