Gasztró

Gáspár Beával készíthette el a receptjét a legjobb diabetikus tortaverseny győztese

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.07 | 06:46

Ez lett a díjnyertes torta.

Rengeteg pályázat érkezett be a diabetikus receptversenyre, melynek győztese a közelmúltban Bea asszonnyal készíthette el szigorúan cukormentes chia magos joghurtját és datolyaszilvás, zabpelyhes túrós süteményét. A program remekül sikerült, Gáspár Bea szerint a recept születésnapi tortának is tökéletes lenne.

A győztes diabetikus torta.

Számtalan konyhatündér jelentkezett a Zafír Kft. által hirdetett diabetikus receptversenyre, amelyen a zsűrit Gáspár Bea alkotta egy személyben. Bár nem volt könnyű a választás, hiszen finomabbnál finomabb ötletek érkeztek, nemrég megszületett a végeredmény, Bea asszony pedig ígéretéhez híven együtt készítette el a nyertessel a legjobbnak ítélt receptet.

„Megmondom a nagyon őszintét, a receptverseny során igen nehéz dolgom volt, mivel sok receptet kaptam és sokat kellett olvasni, de jó szívvel tettem, és jól döntöttem, amikor kiválasztottam Csillát a jelentkezők közül” – mesélte Bea asszony.

Mint mondta, Csilla tapasztaltan mozgott a konyhában, ráadásul új dolgokat is sikerült tanulnia tőle.

Gáspár Bea és a diabetikus verseny győztese, Csilla.

„Egyben van a tortám, nem esett szét, és ennek nagyon örülök. Nem az történt, hogy valami nem stimmelt azzal, amit idehozott, hanem születésnapi tortának is tökéletes azok számára, akik diétáznak, cukorbetegek vagy csak vigyáznak a vonalaikra” – tette hozzá.

A kiválasztott nyertes nagyon jól érezte magát Bea asszonnyal, akinek egyúttal meg is köszönte a lehetőséget.

„A mai nap a chia magos joghurtot készítettük el, valamint a datolyaszilvás, zabpelyhes túrós sütit. Nagyon kevés benne a szénhidrát, hiszen zabpehellyel, zabpehelyliszttel és édesítővel készült, fehér liszt egyáltalán nincs benne” – mondta.

Gáspár Bea hangsúlyozta, a cukorbetegség nem játék, amire nagyon fontos lenne mindenkinek odafigyelnie.

„A nagymamám, apukám anyja cukorbeteg volt, neki a lábát is levágták. Lehet, hogy hajlamos vagyok én is erre a dologra, bár remélem nem. Győzőnek a rokonságában olyan is volt, aki megvakult, a keresztanyjának mindkét lábát levágták. Ez egy nagyon komoly dolog, amit senki nem vesz komolyan” – fűzte hozzá.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló