Gasztró
Most öntsünk szódabikarbónát a kávéba vagy ne öntsünk?
Azt mondják, ha nem bírja a gyomrod a savas kávét, önts bele egy kis szódabikarbónát. De mit mondanak erről a szakemberek?
Sose jó, ha gyomorégést okoz a kávé, és van egy városi legenda, hogy a szódabikarbónát érdemes a kávéba tenni, hogy mérsékeljék a savasságát. Igaz ez?
A kávé savas
A kávé savassága alapvetően nem gond, vannak olyan sötét pörkölésű ill. olcsóbb minőségű kávék, amelyek túlsavasodnak. A sav bánthatja az érzékeny gyomrot, főleg azoknál, akik naponta több adagot is fogyasztanak.
A kávé elősegíti a gyomorsav termelődését.
A szódabikarbóna egy lúg
A szódabikarbóna segít semlegesíteni a kávéban természetesen előforduló savakat. ¼ teáskanál szódabikarbóna a gyengébb minőségű kávé kesernyés ízét is el tudja venni, és könnyebben emészthetővé teszi. Érdekes módon a szódabikarbóna íze nem érezhető a kávéban.
A kutatók szerint ez az egész csak mese, és gyomorproblémával küzdő emberek jobban teszik, ha alacsonyabb savtartalmú kávét keresnek maguknak, vagy inkább ne is igyanak kávét.
Talán akkor járunk a legjobban, ha ragaszkodunk a magasabb minőségű kávéhoz, szódabikarbóna nélkül. De ha nagyon kíváncsiak vagyunk, próbáljuk ki, hogy könnyebbé teszi-e a kávét egy kis szódabikarbóna!
Részünkről Bobafett pártján állunk a szódabikarbóna kérdésében:
Forrás: Ízes Élet
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.