Gasztró
Nem gondoltuk, hogy valaha ilyet hallunk, de itt van az ehető medúzachips
Ázsiában már egy ideje megszokott ételnek számít a medúza, a nemzetközi konyhában viszont kérdéses, hogy elterjedhet-e.
A dán kutatók mindenesetre megpróbálkoznak vele, sikeresen száraz harapnivalóvá változtatták az állat testét, ami egyébként 95 százalékban vízből áll.
Etanolt használtunk a medúza kiszárítására, így már szélesebb körben elterjedhet a gasztró világban.
– mondta Mathias P. Clausen, az egyik kutató.
Érdemes kaját csinálni a medúzából
Rengeteg van belőle, és gyorsan szaporodnak köszönhető ez a klímaváltozásnak, ugyanis a felmelegedett óceán kényelmes nekik. Velük ellentétben a többi halból egyre kevesebb van a halászat és a változó klíma miatt. Szóval a jövőre tekintve érdemes számolni a medúzával, mint étellel.
Még egészséges is
58 gramm medúzában 21 kalória van, a bennük lévő zsírral pedig nem is érdemes számolni. Vitamin viszont bőven akad bennük, B12, magnézium, foszfor, vas és szelén. Tehát jobb medúzát enni az esti film mellé, mint pattogatott kukoricát, vagy hagyományos chipset. Már csak az a kérdés, hogy a világ készen áll-e arra, hogy a medúza betörjön a mindennapos élelmiszerek közé.
Nyitókép: pixabay.com
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.