Gasztró

Nem gondoltuk, hogy valaha ilyet hallunk, de itt van az ehető medúzachips

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.23 | 08:45

Ázsiában már egy ideje megszokott ételnek számít a medúza, a nemzetközi konyhában viszont kérdéses, hogy elterjedhet-e.

A dán kutatók mindenesetre megpróbálkoznak vele, sikeresen száraz harapnivalóvá változtatták az állat testét, ami egyébként 95 százalékban vízből áll.

Etanolt használtunk a medúza kiszárítására, így már szélesebb körben elterjedhet a gasztró világban.

– mondta Mathias P. Clausen, az egyik kutató.

Érdemes kaját csinálni a medúzából

Rengeteg van belőle, és gyorsan szaporodnak köszönhető ez a klímaváltozásnak, ugyanis a felmelegedett óceán kényelmes nekik. Velük ellentétben a többi halból egyre kevesebb van a halászat és a változó klíma miatt. Szóval a jövőre tekintve érdemes számolni a medúzával, mint étellel.

Még egészséges is

58 gramm medúzában 21 kalória van, a bennük lévő zsírral pedig nem is érdemes számolni. Vitamin viszont bőven akad bennük, B12, magnézium, foszfor, vas és szelén. Tehát jobb medúzát enni az esti film mellé, mint pattogatott kukoricát, vagy hagyományos chipset. Már csak az a kérdés, hogy a világ készen áll-e arra, hogy a medúza betörjön a mindennapos élelmiszerek közé.

 

A kutatás.

Nyitókép: pixabay.com

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Fintech
Így fizetsz a Sziget Fesztiválon
  • szerző:nuus
  • 2018. 08. 12.
A következő cikkek betöltése folyamatban...