Gasztró

Nem gondoltuk, hogy valaha ilyet hallunk, de itt van az ehető medúzachips

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.23 | 08:45

Ázsiában már egy ideje megszokott ételnek számít a medúza, a nemzetközi konyhában viszont kérdéses, hogy elterjedhet-e.

A dán kutatók mindenesetre megpróbálkoznak vele, sikeresen száraz harapnivalóvá változtatták az állat testét, ami egyébként 95 százalékban vízből áll.

Etanolt használtunk a medúza kiszárítására, így már szélesebb körben elterjedhet a gasztró világban.

– mondta Mathias P. Clausen, az egyik kutató.

Érdemes kaját csinálni a medúzából

Rengeteg van belőle, és gyorsan szaporodnak köszönhető ez a klímaváltozásnak, ugyanis a felmelegedett óceán kényelmes nekik. Velük ellentétben a többi halból egyre kevesebb van a halászat és a változó klíma miatt. Szóval a jövőre tekintve érdemes számolni a medúzával, mint étellel.

Még egészséges is

58 gramm medúzában 21 kalória van, a bennük lévő zsírral pedig nem is érdemes számolni. Vitamin viszont bőven akad bennük, B12, magnézium, foszfor, vas és szelén. Tehát jobb medúzát enni az esti film mellé, mint pattogatott kukoricát, vagy hagyományos chipset. Már csak az a kérdés, hogy a világ készen áll-e arra, hogy a medúza betörjön a mindennapos élelmiszerek közé.

 

A kutatás.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.