Gasztró

Itt a nyár, itt az ideje a salátázásoknak – A Don Pepe ismét magasra tette a lécet

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.18 | 18:18

A nyári melegben való étkezés kihívást jelenthet, mivel sokan kevésbé kedvelik a nehéz, meleg ételeket. Ezért a saláta tökéletes választás, amely frissességével és könnyedségével segít megőrizni az egészséget és jólétet a forró időben.

Az egyik legfontosabb előnye a saláta fogyasztásának az, hogy kiváló módja a hidratálásnak. A salátalevelek, uborka, paradicsom és más zöldségek magas víztartalma segít hidratálni a szervezetet.

Mondjatok rá bármit, ez márpedig egy saláta. Fotó: Szabó Ákos

Amikor a hőmérséklet emelkedik, a testnek extra hidratálásra van szüksége, hogy megfelelően működjön és elkerülje a dehidratációt.

A saláta nemcsak hidratál, hanem tápanyagokban is gazdag. A friss zöldségek és zöldfűszerek rengeteg vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat tartalmaznak. Az uborka és a paradicsom magas víztartalmuk mellett C-vitamint és antioxidánsokat is tartalmaznak. A saláta hozzájárul a tápanyagok megfelelő beviteléhez, ami elengedhetetlen az egészséges testműködéshez. Főleg ha olyan salátáról beszélünk, amiben van valami extra is.

Nem volt kedvem főzni, ezért kicsit, hogy mi is pihenjünk ismét a békásmegyeri Don Pepe felé vettük az utunkat, és méghozzá azt határoztuk el, hogy salátázni fogunk. Hiszen a saláta könnyen emészthető, ami különösen előnyös lehet a nyári melegben.

Fotó: Szabó Ákos

A nehéz, zsíros ételek emésztése gyakran lassabb és nehezebb lehet a szervezet számára, amely a melegben már így is több energiát igényel. A saláta friss és könnyű összetevői az emésztőrendszer számára könnyen feldolgozhatóak, és nem terhelik túlzottan a gyomrot.

Ez segít elkerülni a nehéz érzést és a túlzott puffadást, ami sokszor jellemző a nehéz étkezésekre.

Na de nem akármilyen salátát választottam, szóval az egészséges életmód, néha kihívásokkal jár, de nem lemondással. Így én egy Don pepe fried chick & salad-ra tettem le a voksom. Itt a friss kevert saláta olívás pizzakosárban érkezik, méghozzá mézes-mustáros öntettel. A zöldségekre kerülnek még pikáns ízű cornflakes bundás csirkemell csíkok, szezámos bundás rántott sajtrudak, és rántott hagymakarikák. Elvileg járt volna hozzá választható mártás is, de ez itt valahogy lemaradt.

Egy saláta is lehet laktató és nagyon finom. Fotó: Szabó Ákos

Az egészséges és ízletes saláta könnyedén beilleszthető a nyári étrendbe, és hozzájárulhat a testsúly kontrollálásához is. A rostokban gazdag zöldségek és a víztartalom segítnek a jóllakottság érzésének fenntartásában, ezáltal csökkenthetik a túlzott ételbevitelt és az édesség utáni vágyat. És ez itt sem volt másképp, persze sajnos a pizzakosár egy nagyobb része megmaradt, de annyi baj legyen.

A rántott cuccok hibátlanok voltak, és a szósz is nagyon passzolt a friss ér ropogós zöldségekhez, szóval egyáltalán nem csalódtam azért, mert salátát rendeltem. Erre a nyáron még biztosan többször is rá fogok menni.

Fotó: Szabó Ákos

Mivel az étteremben van még egy csomó saláta, így bőséges lehetőségünk van az ízek és textúrák kombinálására. Akad például több fajta cézár saláta, grillezett lazacsaláta valamint van még egy, amit tuti ki fogok próbálni, ez nem más mint a húsgolyók grillezett céklasalátával, BBQ öntettel.

Nem maradtunk akciós pizza nélkül sem a hónapban, a júliusi akciós pizza 2890 forintba kerül és BBQ alappal érkezik amire főtt-füstölt tarja, gomba, kaliforniai paprika és persze mozzarella került. A hónap extra pizzája pedig a Vegán Garden Pizza  ahol a pizzaszószra, gomba, lencse, lilahagyma, zöldborsó, cékla, kaliforniai paprika, koktélparadicsom, sokmagkeverék, vegán “mozzarella”és rukkola került.

Júliusban szezonális jelleggel behozták a céklás pizzatészta mellé a zöld színű spenótos pizzatésztát is és visszatérnek a Vegán nuggets ételek is.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló