Gasztró
Vegán mini pizzák és igazi nyári BBQ hamburgerek között mutatjuk a Don Pepe szeptemberi újdonságait
Nem maradunk extrák nélkül, ám mégis egy hagyományosabb burgerre és egy mini pizzára csaptunk le!
Ismét új hónap, ismét új ajánlatok várnak a Don Pepében, az étteremről már többször írtam, gyakran járunk oda személyesen is, és már a burgerüket is kóstoltam párszor, akár helyben, akár rendelve sosem volt probléma a minőséggel.
A Szeptemberi Pizzára pizzaszósz, mozzarella, roston csirke, fokhagyma, póréhagyma és friss paradicsom kerül majd. De ennél sokkal érdekesebb a hónap extra pizzája ami a VEGÁN MEDITERRÁN SUPREME PIZZA nevet kapta és nem más mint egy kétrétegű töltött pizza, ahol az alsó réteg feltétezése: vegán “tejföl”, hagymás szejtán, vegán “mozzarella”. A felső réteg feltétezése pedig pizzaszósz, paradicsom, kaliforniai paprika, olíva bogyó, aszalt paradicsom, vegán pikáns-füstölt “kolbász”, salsa szósz)
Hogy erre ráhangolódjunk, rendeltünk egy vegán mini-pizzát. Nem nagyon tudtam elképzelni, milyen egy vegán pizza, így kicsibe kezdtük, de a képeket ti is látjátok, és elég korrektnek tűnik, és ízre is az.
Ugyanis augusztusban bemutatkoztak a Mini Pizzák
Vegán opcióban Vegán Pepe Margherita, Vegán “Kolbászos”, Vegán “Kolbászos”-Gombás, Vegán “Kolbászos”-kukoricás, Vegán Ko-Go-Ku, Vegán “Kolbászos” Hawaii, Vegán “Kolbászos” Magyaros vagy Vegán Pepperoni&Pfefferoni feltétezéssel lehet választani őket. Mi pedig egy Vegán “Kolbászos”-kukoricás kombinációt választottunk.
Most mit is mondjak, hát nem tudom mire számítottam, de ez annál sokkal jobb volt. A pizza tészta kellemes állagú, a vegán sajt pedig tényleg meglepően sajtként viselkedik, a kukorica az alapból vegán, és persze a “kolbász” a kérdés, de többet nem az. Hiszen finom, tényleg kellemes a textúrája, jó a fűszerezése. Mindenképpen érdemes kipróbálni.
Azonban most egy hagyományos főételt rendeltem, egész nap rohangáltam, dolgoztam, úgy voltam vele, jöjjön akkor vacsorára egy korrekt hamburger. Méghozzá valami nyári BBQ jellegű. Így a választásom most egy Cowboy Burger elnevezésű és füstösebb ízvilágúra esett. A burgerben persze találunk marhahúst, Worcester valamint BBQ szószt, de szerintem ebbe mustár is került, és pluszban hagyma, bacon, jégsaláta, paradicsom és füstölt sajt került bele. Persze mellé jár a Don Pepe öntet és burgonya is.
Szokás szerint a húspogácsa tekintélyt parancsoló módon uralta a középső traktust.
A bacon ropogósra volt sülve, és mit mondjak, nem spóroltak vele, ahogy a szószokkal és a zöldségekkel sem.
Magam részéről már nagyon hiányolom az extrább burgereket, és csak bizakodni tudok benne, hogy hamarosan érkezni fog valami elvadult ötlet, hiszen rengeteg hasonló volt már az elmúlt években.
Szeptemberben megújul a decemberig érvényes őszi szezonális kínálat is, ahova olyan ételek kerültek mint:
borjú gulyásleves, sertésszűz, juhtúrós, baconos galuskával, kolbásszal és cheddarral töltött csirkemell, parmezános bundában, márványsajtos-mandulás burgonyával. valamint érkezik egy lazacsteak, currys sütőtök mártással és jázmin rizzsel.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.