Gasztró

Új őrület a kávégyümölcs kávé, de miért is egészséges?

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.10 | 08:46

Újabban mindenki a kávégyümölcs piros húsából készült kávét (teát?) issza. Miért?

Illusztráció: Pixabay.com

Az alap a kávé, másoknak ott a zöld tea, jön a kombucha, amely szuperfooddá nőtte ki magát, és az elég érdekes változatok is. Emlékszünk a brokkoli kávéra? Mind-mind azt ígérik, hogy jobbak a többinél, így-úgy segítenek nekünk, mennyire egészségesek, és sokkal több energiát nyújtanak, mint bármi más.

A legújabb ilyen őrület a kávégyümölcsből készült kávé. Többen találkoztunk már a kávégyümölcs teával korábban. A kávébabot fedő gyümölcshús tele van természetes antioxidánsokkal. Ezt gyakran cascarának nevezik, amely spanyol eredetű szó, jelentése héj vagy maghéj. A kávé ezen részét betakarításkor általában félredobják – pedig értékes alapanyag.

Milyen előnye van, ha ezt fogyasztjuk?

Dr. Megan Colletto dietetikus egyik kutatása bebizonyította, hogy a kávégyümölcs növeli az agyi eredetű neurotróf faktor (BDNF) szintjét. A BDNF egy fehérje, amely bizonyítottan védi az idegsejteket. Ez a neuro-szuper fehérje felelős azért, hogy a szervezet képes legyen a sérült neuronokat javítani és újakat növeszteni. Ez által gyorsabban tanulunk, valamint jobban emlékezünk.

A depresszió, a diabétesz és szívmegbetegedések, neurodegeneratív betegségek (Parkinson-kór, Alzheimer-kór) ellenszereként tanulmányozzák a kávégyümölcsöt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló