Gasztró

Tudtad, hogy van olyan, hogy Nemzetközi Sajtburger Nap? Mutatjuk a legjobb sajtburgerezőket

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.19 | 15:13

Ennek örömére ajánlunk 5 burgerezőt, ahol áldozhatsz a burgerevés oltárán.

Hivatalosan szeptember 18-án van a sajtburger világnapja, de ez egy olyan ünnepnap, amit bármikor meg lehet tartani. Nézzük röviden a száraz tényeket: tudtad, hogy először az 1920-as évek második felében kezdtek sajtot tenni a hamburgerbe? A pontos dátumról elég komoly vita folyik még most is, de egyes források szerint egy 16 éves fiú, bizonyos Lionel Sternberger mutatta be először a nagyközönségnek a sajtburgert 1926-ban, majd két évvel később, 1928-ban már menüben is feltűnt Los Angelesben, az O’Dell’s gyorsétteremben. Ezt még talán Kenderesi Tamás sem tudta.

De kit érdekel mindez? Ajánlunk inkább 5 helyet, ahol épkézláb sajtburgert ehetsz ma Budapesten.

Garzon

Talán nem mindenki tudja, de a Wesselényi utcában található kocsmában bizony elég masszív sajtburgert adnak, ráadásul limitált kiadású, logóval ellátott zsemlével.


Tuning Burger

Az Akácfa utcai burgerezőt nemrég felújították, szóval újra brutális adagokkal lehet ott telezabálni magunkat.

Bamba Marha

Mára már szintén klasszikus burgerező lett a fővárosban Jancsa Jani burgerprofesszor saját étteremláncolata. Nem csak egyszer érdemes kipróbálni.

Zing Burger

A Zing az elsők között jött be a burgerezők között néhány éve, és a mai napig megbízható színvonalon szállítják Kenderesi Tamás kedvenc ételét. A Nádor utcai egységet ajánlanánk első körben, ott még kiváló menüt is lehet kérni, de a többi Zing burgerező is erősen ajánlott, mostanában éppen kéksajtos burgert kínálnak.

McDonald’s

Hát persze, hogy nem maradhat ki a legnagyobb gyorsétteremlánc, hiszen nincs is jobb, mint részegen hazafelé hajnalban bedobni két sajtburgert, de ne legyünk igazságtalanok: válasszuk a gluténmentes burgert, amit ezekben az egységekben lehet kapni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló