Gasztró

Túl ütősre sikeredett, kivonja a forgalomból a füves teát a Nébih

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.20 | 17:18
  • trendindex: 4

Minden vásárlót kérnek, hogy ebből a magas THC tartalmú teából ne igyon. Nyilván minden érintett így fog eljárni.

Ha nem tudnánk, hogy a Nébih egy komoly, állami cég, csak arra tudnánk gondolni, hogy egy marketingzseni szövegezte az alábbi felhívást. Szóval: a Nébih azt kéri a vásárlóktól, hogy a bio Hanf Tee 40 grammos kiszerelésű termékét ne fogyasszák el. A tea túl magas THC tartalma miatt ki lett vonva a forgalomból.

Magas THC-tartalma (tetrahidrokannabinol) miatt

a forgalmazó MH Hungary Kft. visszahívta és kivonta a forgalomból a “bio HAND TEE Felina/organic HEMP TEA Felina/bio Kender tea Felina” terméket – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság arra kéri a vásárlókat, hogy a 30/03/2022 minőségmegőrzési idejű, DE19-004-040 tételszámú, 40 grammos kiszerelésű azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel. A Nébih közleményében emlékeztet, hogy a kender úgynevezett kannabinoidokat tartalmaz,

ilyen például a pszichoaktív hatású tetrahidrokannabinol, a THC.

A kendert tartalmazó élelmiszerek tartalmazhatnak THC-t nem megfelelő előállítás esetén, ez bizonyos mennyiség felett fáradtságot, csökkent reakcióképességet, váratlan hangulatváltozást idézhet elő. Bizonyos gyógyszerek vagy az alkohol ezeket a hatásokat felerősíthetik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
Ők az idei MTV VMA díjazottjai
  • szerző:nuus
  • 2021. 09. 13.