Érdekes

Ha hiszed, ha nem, egyre több a marihuánától beszakított kutya

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.10 | 06:41
  • trendindex: 4

Amerikában az elmúlt 6 évben radikálisan megnövekedtek a marihuána hatása alá került kutyák esetei. Nagyobb baj is lehet belőle, úgyhogy most már tenni is próbálnak valamit ellene.

(kép: 123RF)

Egyre több Amerikában az olyan eset, hogy a gazdi egyszer csak arra lesz figyelmes, hogy a kutyája igencsak rosszul van, és furcsa tüneteket produkál. Ilyenkor pedig hívják, vagy felkeresik a szakértő állatorvosokat; Amerikában olyan gyógyközpontok is vannak, amelyek kifejezetten a megmérgezett háziállatokra specializálódtak. Ezek között feltűnően sok lett az utóbbi 6 évben a marihuánától nagyon durván beszakított kutya.

Mivel az állatok érzékenyebben reagálnak rá, mint mi, emberek, ezért azonnal betépnek, de annyira, hogy egyenesen rosszul lesznek tőle. Az állat meg sem bír moccanni, a szemét nem képes nyitva tartani, hiába dobod oda neki a labdát, amire máskor azonnal és félőrülten ugrik, most rá sem hederít. A betépett kutya aztán általában össze is csinálja magát. Persze először mindenki mérgezésre gondol vagy hogy stroke-ot kapott az eb, aztán a dokinál kiderül, hogy csak került egy kis THC a szervezetébe, és az bolondította meg szegényt.

De hogy kerül oda? Az is megtörténhet, hogy a gazdi szívogat időnként, majd egyszer kint felejti a cuccot, a kutya pedig bekajálja. Egyre többen tartanak kutyát, egyre többen hódolnak a fűszívásnak, és egyre többen teszik mindkettőt, és a figyelmetlenségek ilyen baleseteket okozhatnak. De az állatorvosok szerint az is előfordulhat, hogy a kutya a sétálás közben talál és rágcsál meg egy növényt.

A kutyák nagyon kíváncsiak, és megkülönböztetés nélkül esznek meg bármit

– állítják a szakértők, és akinek volt már kutyája, az biztosan emlékszik olyan esetre, amikor rá kellett szólnia az ebre, mert valamit rágcsált, amit a földről szedett fel. Egy marihuánától betépett kutyussal azonnal menni kell a doktorhoz, és minél kisebb testű, annál gyorsabban, mert minél kisebb a kutya, annál elemi erejűbb a hatás, ami éri. Bele ugyan nem hal, de kaphat egy rohamot, ami kómás állapotot eredményezhet. A kutyák minden porcikája a lassulás jeleit mutatja ilyenkor: lassú a szívverés, alacsony a testhőmérséklet és a vérnyomás, a pupillák kitágulnak, a teste pedig reszket. Ha van olyan ember akinek ez az állapot ismerős, képzelje el sokkal durvábban, és akkor azt érzi a kutya.

Mivel egyre több az ilyen eset, és egy-két kutya sajnos bele is halt a túladagolásba, ezért az állatkórházak és rendelők tájékoztatókat adnak ki a kutyák marihuána mérgezéséről, és arra kérik a gazdikat, hogy otthon mindig tegyék el a füvet, a termelőktől meg azt, hogy lehetőleg kerítsék körbe az ültetést, pláne, ha az kutyasétáltatós környéken került a földbe. A közösségi médiában pedig maguk a gazdik posztolnak betépett kutyákról szóló virális tartalmakat, akik már jártak így. Pontosabban a kutyájuk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló