Gasztró

Ettél ma már húst? Ma van a vegetáriánus világnap

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.01 | 17:54

Ma elvileg nem eszünk húst.

Illusztráció: Pixabay.com

Az október elsejei ünnepet az Észak-Amerikai Vegetáriánus Szövetség (NAVS) alapította meg 1977-ben azért, hogy ez elősegítse a vegetáriánus életmód népszerűsítését. Emellett meg akarták tanítani az embereknek, milyen egészségügyi és szociális előnyei vannak a húsmentes étkezésnek. A kérdés viszont az, az ember, aki alapjában véve mindenevő, képes-e egészséges maradni állati eredetű termékek fogyasztása nélkül?

A válasz pedig: igen. A vegetáriánus étrend sokkal egészségesebb, mint a húsfogyasztó táplálkozás, különösen, ha odafigyelünk a zsírbevitelre. Egy alacsony zsírtartalmú, vegetáriánus étkezéssel teljesen elkerüljük a kardiovaszkuláris betegségeket, amely az egyik vezető halálok az Egyesült Államokban.

A vegák általában több rostot és antioxidánst fogyasztanak, mint a húsevők. Egy statisztikában pedig kimutatták, hogy 13 évvel tovább élnek a húsmentesen étkezők.

Hogy nem vegaként is megünnepeljük ezt a napot, tartózkodjunk a húsfogyasztástól, készítsünk vegetáriánus ételt, tapasztaljuk meg, mennyi íz és változatosság van ezekben a fogásokban is. Hívjuk el a barátainkat magunkkal, keressünk fel egy vegetáriánus éttermet a közelben, és étkezzünk vegaként.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.