Gasztró

Amikor mérnök tervezi a hamburgeres dobozt: Don Pepe burgerekkel vettük fel a harcot a ködös idővel

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.01 | 17:18

Sokan állítják, hogy kiszállítva az ételek erősen vesztenek szépségükből mivel a csomagolás és a szállítás nem éppen van jó hatással az esztétikára, ám ez máshogy van a Don Pepe-nél.

A mesteri dobozról már meséltem az előző cikkben, most a dilemma nagy volt, rendeljem ugyanazt amit szoktam, hogy legyen pontos viszonyítási alapom vagy evezzek ismeretlen vizekre és teszteljek egy újat? Ám úgy döntöttem, hogy egy Sombrero burgert, és egy rántott csirkést. Jó tudom persze az nem Burger. De az.

A leírás alapján valóban fullos burgerről van szó, 200 grammos marhahúspogácsa mellet lesz még guacamole, jalapeno, worchester szósz, hagyma, bacon, jégsaláta, paradicsom és sajt. A csirkésbe pedig ropogós cornflakes kabátban sült csirkemell, lilahagyma, jégsaláta, paradicsom, cheddar, majonéz, ketchup, került.

Látszik a dobozokon, hogy alaposan átgondolt kialakítást kapott és minden egyes fakknak megvan a maga szerepe, nem tudom vannak-e mérnökök, vagy ipari formatervezők akik ezzel foglalkoznak, de remélem. A dobozban a szósz kapott egy külön emelvényt is, a köret egyből mellette kapott helyet és mivel a doboz nem zár teljesen így nem szottyan össze.

A csirkés alany tökéletesen feküdt, ám a másik doboz az áldozattá vált, és a szósz teteje lecsúszott, valamint a burger is megrogyott, egy ekkora toronynál végülis nem is kell ezen csodálkozni.  A húspogácsa láthatóan laza szerkezetű, bár nekem kicsit túl volt sütve, de ez már csak az én véleményem. A rántott csirke pedig finom, és hatalmas, a DP-nél valahogy mindig jól sikerül. A szószok és egyéb kiegészítők rendesen illenek az adott ételhez, nem véletlen, hogy amikor az étlap meg lett kicsit kurtítva ezen a fronton, akkor ez a négy maradt benne.

Az egyetlen hiba, amit fel tudok hozni, az a buci, ugyanis a szokottal ellentétben most nem volt lepirítva, ennek ellenére szellős a textúrája és nem is kalács jellegű.

A burgonya aranybarnára sült és látszik rajta, hogy fűszerezett. A szósz színe alapján mustáros-majonézes alap lehet sok kiegészítővel, ígérem egyszer majd valahogy kiderítem, szóval az apró megborulás ellenére a Don Pepe remekül cáfolta azt a feltevést miszerint kiszállított kaja nem nézhet ki olyan jól, mint helyben az étteremben. Ízben itt nincs kompromisszum, az avokádó krém kellemes, ehhez jön a csípős íz, valamint a szószok íze, és ott a sajt valamint a bacon.

Ha pedig nem a marha mellé tennéd le a voksod, akkor a ropogós rántott hús tökéletes alternatíva. De persze van vegán is, itt a buciba céklás BBQ szósz, rukkola, lilahagyma, paradicsom, szezámolajon grillezett borsó’hús’ burgerpogácsa, vegán ‘Cheddar’, kaliforniai paprika, gomba került, amihez tortilla chips, céklás BBQ öntet jár.

Elmondható az is, hogy a feltétek közül egyikből sem szenvedünk hiányt, van mindenből bőséggel, ám a szósz annyira finom, hogy legszívesebben mindenre tennék belőle, ami már csak hab a tortán, hogy minden burger mellé jár a steak burgonya és a Don Pepe szósz.

Árakat tekintve most a Sombrero és társai 3590 forintért, valamint a Crunchy chicken burger most a hónapban csak közvetlenül a www.donpepe.hu webshopból házhozrendelésre (tehát sem más platformon, sem az étteremben nem elérhető)  3290 forintért vehető meg. És persze az árak emelkednek, de a burgerek náluk körettel és szósszal kerülnek ennyibe.

Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy ez egy remek ajánlat és abban is biztos vagyok, hogy a képeket elnézve senki sem fog a mennyiségre panaszkodni. Viszont a kiszállítás kényelmes, és otthon is simán élvezhetjük, nekünk ez a bezárt boltokkal és ködös idővel érkező hosszúhétvégén meglehetősen jól is esett.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló