Gasztró

Ezt nem akartad tudni: 5 sötét titok a gyorséttermekből, ott dolgozóktól

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.19 | 07:18

Vannak dolgok, amiket jobb nem tudni, miközben persze az információ mindig hatalom. A Readers Digest gyorséttermi dolgozókat kért, hogy fedjék fel munkahelyük szörnyű titkait…

Azok a grillrács-nyomok a burgereden nem igaziak

Amikor ránézel a hamburgeredről, a grillrács nyomai látszódnak… de ugye tudod, hogy ezt a gyárban nyomják rá, és igazából az étteremben a mikrohullámú sütő melegíti fel a szendvicset, nem a grillrács?

Ne akarj reggel az első vendég lenni.

Ha csak teheted, ne az első között érkezz reggel a gyorsétteremben. A legtöbb étteremlánc ugyanis szupererős kemikáliákkal fertőtleníti esténként, a műszak végén az egész éttermet, ideértve az üdítőautomatákat és a sütőket is. Ha az első között vagy reggel, lehetséges, hogy jut még neked is ezekből a vegyszerekből sajnos…

Eszedbe ne jusson halburgert rendelni!

Egy átlagos étteremben a halas menü kimondottan egészséges, nem így a gyorséttermekben. Ezer éve fagyasztott és felmelegített darabokról van szó, méghozzá nem is a legjobb minőségű alapanyagokról. A gyorséttermi dolgozók óvva intenek attól, hogy bármilyen tengeri hereberés különlegességet kóstolj meg ilyen helyen… Az alaptanács amúgy is, hogy rendeld azt, amit a legtöbben rendelnek, mert abból muszáj mindig frisset sütni.

Akár frisset is kaphatsz, ha kéred…

Nincs is rosszabb a szottyadt, utómelegített sült krumplinál, ezt mindannyian tudjuk. Létezik azonban egy trükk, ami arra kényszeríti a személyzetet, hogy friss krumplit tegyen eléd: ez pedig az, ha só nélkül kéred a krumplit. Alapból sózzák sütés közben, de ha külön kéred anélkül, kénytelenek friss adagot sütni neked.

Óvatosan a citrommal…

Ha kérsz egy forró teát, amihez citromkarika is van, légy óvatos. “Az gyorsétteremben, ahol pár éve dolgoztam, össze kellett szedni az asztaloknál a megmaradt citromokat a pohár aljáról, ezeket aztán lemostuk és újrahasznosítottuk a következő vendégnél” – tudjuk meg a szörnyű igazságot, amit azért jobb volna nem tudni.

kép:  sk, Unsplash


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.