Gasztró

Hódpatkány burgerrel kísérleteznek Moszkvában

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.20 | 14:00

Az orosz főváros több étterme is felvette az étlapjára a nutriát. Burger és hot dog is készül a narancssárga fogú rágcsálóból.

nutria-657817_1280
(kép: Pixabay)

A nutria eredetileg Dél-Amerikában őshonos, nagytestű rágcsáló, amit prémje miatt vadásznak. A 20. század második felében Európába is betelepítették, a Szovjetunió déli területein (és annak idején a magyar Alföldön is) bundájáért és bőréért tenyésztették az állatot. Egy idő után pedig szükségből a fogyasztására is rászokott a lakosság.

A nutria úgy tűnik, most Moszkvát is meghódítja magának, most viszont már mint egzotikus konyhai alapanyag.

A Guardia beszámolója alapján több étterem is étlapjára vette ugyanis a rágcsálóból készült fogásokat. A mozgalom élharcosa a Krasnodar Bistro, és annak tulajdonosa, Takhir Kholikberdiev, aki Krasznodar városából származik, azon a vidéken pedig nem ismeretlen a nutria, amit most a fővárosiakkal is meg akar ismertetni. Természetesen sokan még idegenkednek tőle, pedig több vélemény alapján is ízletes húsról van szó, amit gombócba és káposztalevélbe töltve is kínálnak, de készül belőle hamburger és hot dog is. A beszámolók alapján a nyúlra és a pulykára hasonlít leginkább a nutriahús. Azt nem tudjuk, milyen fűszerezést igényel, az ára viszont elég borsos: egy nutria burger körülbelül 2500 forintnak megfelelő rubelbe kerül az éttermekben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló