Gasztró

Ez az egyetlen étel, amit az angol királynő elutasít

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.21 | 11:55

Az édesszájú II. Erzsébet csak egy kicsit válogatós, de van, amire tényleg kényes.

Köztudott, hogy az angol királynő szereti a hasát – odavan például a csokis kekszért. Még útra sem kel úgy, hogy ne legyen nála pár szem belőle. A nagyvonalú uralkodó ritkán hoz olyan döntést, hogy valamit egyszer és mindenkorra kitilt a környezetéből. A fokhagyma esetében mégis ez történt – ez az egészséges és pikáns étel nem kerülhet a Buckingham palota konyhájára. John Higgins séf, aki nem egyszer főzött már a királynőnek, azt vallja, hogy

Erzsébet egy csodálatos nő. A királyi család többi tagja is elbűvölő, de sajnos a fokhagymát nélkülözniük kell, mert azt pont nem használhatjuk főzési alapanyagként. Így legalább elkerüljük az előkelő böfögéseket.

When the guy you met online seems fishy ?

A post shared by Her Majesty (@queenelizabeth) on

Ez a tiltás olyan komoly, hogy még nyomokban sem tartalmazhat egyik étel sem fokhagymát. De a Travel and Leisure információi szerint kedvenc corgi kutyáinak tálkájába sem kerülhet akármi. Ezt Higgins akkor tanulta meg, mikor egyszer ledarált egy nyulat, ahelyett, hogy kézzel kockázta volna fel a húsát.

Elutasította. Visszaküldte, és kezdhettem előlről az egészet.

Happy 70th Anniversary to Queen Elizabeth and Prince Philip. ?? They wrote the book on preppy (understated) chic.

A post shared by Elizabeth McKay (@elizabeth_mckay) on

Abban a jelenlegi séf is egyetért elődeivel, hogy a 91 éves hölgy nagyon édesszájú:

A keksz mellett imádja a mangót is, tele van a palota minden hűtője ezzel a gyümölccsel. A csokoládés mousse-omból pedig egy csepp sem szokott maradni a tányérokon.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló