Gasztró

3 tök jó – és gyors – túlélős süti hideg napokra

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.15 | 09:16
  • trendindex: 4

Brutál időben nem árt, ha van pár egyszerű, gyors finomság, elvégre az ünnepi főzőcske úgyis épp elég fárasztó lesz...

A 3 összetevős fehércsokitorta

A három összetevő: 12 dkg fehércsoki, 12 dkg krémsajt és három tojás. A csokit vízgőz fölött olvasszuk meg, adjuk hozzá a krémsajtot és a tojások sárgáját, a fehérjéből pedig verjünk kemény habot, majd óvatosan keverjük hozzá a csokis masszához. Egy 15 cm-es tortaformába süssük 180 fokon maximum 20 percig, méghozzá úgy, hogy egy konzervdobozban vizet teszünk a sütőbe a sütemény alá.

Banánkenyér, mert banán mindig van

A banánkenyér elkészítése sem egy túl bonyolult művelet: 2 érett banánhoz kell 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 egész tojás, sütőpor, szódabikarbóna és vaníliás cukor, s ami még ezen felül akad otthon: szárított gyümölcs, mazsola, étcsoki, dió, mogyoró, de még akár gumicukor is mehet bele. Összekeverjük először a száraz hozzávalókat, majd a nedveseket, őzgerincformába töltjük, s nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.

Pikáns citromos süti

Szintén kevés hozzávalóból áll ez az isteni, pikáns sütemény: 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor és egy citrom héja. A tojások felverésével itt sem kell bajlódni: egyszerűen keverjük ki ügyesen egy robotgép segítségével a cukrot a vajjal, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat, a vaníliás cukrot, a lisztet és a citromhéjat, de nyugodtan csavarjuk bele a levét is. 30 perc alatt készre sütjük.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló