Gasztró

Nem fogod elhinni, mennyivel több bor van egy üvegben, mint 300 éve volt, vajon miért?

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.15 | 08:43

A Cambridge Egyetem új kutatásából az derült ki, hogy rendkívül megnövekedett a boros üvegek mérete az elmúlt 300 évben, ehhez pedig több ok is vezethetett.

A Cambridge Egyetemen megvizsgáltak 411 borosüveget az 1700-as évekből. Ezekbe az üvegekbe 66 ml bor fér, ez csak egy kicsit több, mint egy átlagos feles. Angliában az átlag mai borosüveg méret 450 ml körül van, ez azt jelenti, hogy 531 százalékkal nőtt a borosüvegek mérete. Mondjuk ha a magyar borosüvegeket vették volna górcső alá, sokkal nagyobb számokat is kaphattak volna, ugyanis itt 700 ml alatt nem nagyon találni bort.

A drasztikus borosüveg nagyobbodásnak a legfőbb oka, hogy az 1700-as évek óta sokkal olcsóbb lett a bor, így több ember tudott többet venni.

A vörösbor elég népszerű karácsonykor, képzeld el milyen lenne, ha még most is olyan kicsi üvegekben lenne. Elég kényelmetlen lenne egy bevásárló kocsi mennyiségű 66 ml-es borral odaállni a kasszához, ennél nagyobb rémálom már csak a kígyózó sorok lennének az üvegvisszaváltónál.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.