Gasztró

Tudtuk, hogy ez a nap is eljön: megérkezett az okosfazék

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.26 | 12:12

Második nekifutásra egyáltalán nem tűnik akkora hülyeségnek, mint elsőre hangzik. Egyelőre még csak prototípus, de vélhetően lesznek követői.

Gasztroforradalom ide, menő gasztroblogok oda, az emberek egy jelentős része nem tud rendesen főzni. Rajtuk segítene Andy Hernandez, aki feltalálta az okoslábost, vagy inkább okoskuktát, merthogy igazából nyomás alatt is tud főz a szerkezet. Nagyjából úgy néz ki, mint egy hagyományos fazék, amihez egy érintőképernyőt csatoltak. Szóval ez az:

637247e1ce9ee9356fa0da87c4245b53_original

A dolog egyszerű: kiválasztjuk az előre beprogramozott receptek egyikét, mire a számítógép megmondja, pontosan miből, mennyit és mikor tegyünk a kuktába, és persze tudja, meddig, milyen hőmérsékleten kell főznie. Hernandez egyelőre pénzt gyűjt az ötletére a Kickstarteren: 35 ezer dollárra lenne szüksége, de az ötlet jónak tűnik, biztos sokan megvennék – a párjuknak. Íme, a tőkegyűjtő imázsvideó:

A valóságban egy kicsit unalmasabb a működése, itt egy hosszabb videó róla (érdemes időnként beletekerni, mert elalszunk):


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.