Gasztró

3 étel, ami segít enyhíteni a karácsony utáni teltségérzetet

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.29 | 09:18

Ahogy beköszönt a karácsonyi időszak, a családi összejövetelek, az ünnepi vacsorák és az ajándékozás öröme gyakran kéz a kézben jár a bőséges étkezésekkel.

Forrás: Unsplash

A karácsonyi asztalokon laktató fogások, édességek tucatjai találhatók, amelyek gyakran hagynak maguk után kellemetlen teltségérzetet. Az év végi ünnepek után sokan érzik úgy, hogy könnyedebb étkezésekre van szükségük, ezért az alábbiakban három olyan étel mutatunk, amelyek segíthetnek enyhíteni a karácsony utáni teltségérzetet.

  1. Grillezett zöldségek: Az ünnepek alatt kevesebb zöldséget fogyasztunk, inkább a sültek, nehezebb ételek dominálnak, ezért a grillezett zöldség saláta ideális választás lehet a karácsony utáni napokra. A grillezett zöldségek frissessége, rosttartalma és könnyedsége segít enyhíteni a teltségérzetet. Megbolondíthatjuk egy könnyű olívaolajos dresszinggel vagy joghurt alapú öntettel is.
  2. Csirkehúsleves zöldségekkel: Egy tápláló és könnyen emészthető csirkehúsleves kiváló választás lehet az ünnepi lakomák után. A forró leves nemcsak felmelegít, de könnyű és tápláló is. A csirkehúsleves zöldségekkel kombinálva extra vitamindózist és ásványi anyagokat biztosít, miközben segít megnyugtatni az emésztőrendszert.
  3. Gyümölcsös zabkása: Az ünnepek alatt sokan élvezik az édes és kalóriadús reggeliket és kezdik a napot bejglivel. A karácsony utáni napokon érdemes visszatérni a könnyű és tápláló reggelikhez. Egy gyümölcsös zabkása tökéletes választás lehet. A zabpehely lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, ami hosszan tartó energiát biztosít. A friss gyümölcsök pedig tele vannak antioxidánsokkal és vitaminokkal. A könnyed reggeli segíthet normalizálni az étkezési szokásainkat és elkerülni a további teltségérzetet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló