Helyek

A világ legöregebb éttermében semmi sem változott közel 300 éve

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.07 | 16:23

A madridi Botín étterem kemencéje 293 éve ég, megállás nélkül. A tűz őrzői a hagyományt mindennél előbbre tartják, ezért ez az étterem szinte semmit sem változott azóta, hogy először megnyitotta kapuit a vendégek előtt.

1725-ben került először étel az asztalra a Botín étteremben és azóta egyetlen nap sem telt el úgy, hogy lázas munka ne folyjon a konyhán. A hely specialitása a malacsült, amely még az eredeti recept alapján készül 2018-ban is. Luis Javier Sànchez Alvarez már több mint negyven éve vezeti az éttermet, szerinte az a legfontosabb, hogy a múltat ne hagyjuk feledésbe merülni.

A receptek generációról generációra öröklődtek a legkisebb változtatás nélkül, Alvarez szerint itt minden éppen ugyanolyan, mint több száz évvel ezelőtt és ez a legnagyobb büszkesége a világon.

This is the Oldest Restaurant in the World

Botín Restaurant has kept the flame burning for the past 293 years … literally. Ever since the doors opened in 1725, the oven has been sizzling continuously, never to be extinguished. According to deputy manager Luis Javier Sànchez Alvarez, the oven is the crown jewel of the restaurant and the fundamental element of their most popular dish, the roast suckling pig.

Fotó: YouTube


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló