Helyek

Lakatlan szigeten hirdetnek egy állást, egész jól fizet

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.28 | 15:28

Összesen hét ember dolgozik a Gough-szigeten, az óceán közepén.

Egy brit természetvédelemi csoport új munkatársat keres a Gough-szigetre, az Atlanti-óceán déli részén, két és fél ezer kilométerre Dél-Afrikától. A pályázóknak 25-27 ezer fontot (azaz körülbelül 10,5-11,4 millió forintot) ajánlanak az álláshirdetésben. Követelmény a természettudományos diploma, vagy azzal egyenértékű gyakorlati tapasztalat.

A szigeten körülbelül 8 millió madár él,

őket kell nyomon követni, illetve folyamatosan irtani kell az egérpopulációt, mert elszaporodtak és hatalmas károkat okoznak a szigeten – írja az NLC. Ha bárki ezek után még mindig érez magában hajlandóságot, annak azt is jó tudnia, hogy a helyszínen borzasztó időjárási körülmények uralkodnak, állandóan esik és a szél is mindig fúj, ráadásul nem kapnak friss élelmet, mert nem kockáztathatják, hogy valami elterjed a szigeten.

Minden áru, ami érkezik hozzájuk fagyasztott vagy konzerv.

Az új munkást Rebekah Goodwill helyére keresik, akinek szeptemberben letelik az egy éves szerződése. A nő szerint talán a fenti körülmények nem a legideálisabbak, de állítása szerint a közösség kárpótolja őket.

Elmeséljük egymásnak a történeteinket,

tanulhatunk egymástól, és támogathatjuk egymást, amikor nem lehetsz egy fontos családi eseményen, akár esküvőn vagy egy temetésen

– nyilatkozta a lapnak.

Képek: Google Maps


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló