Helyek

Talált egy kétszáz éves jogi kiskaput, meghívatta magát az angol királynő partijára

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.25 | 14:37

Greg Agnew igazán szerencsés fickó - és szemfüles is! Talált egy ősöreg határozatot még Viktória királynő idejéből, ami kimondta, hogy bárki, aki új-zélandi útlevéllel rendelkezik, hivatalos lehet a királyi család legexkluzívabb eseményére.

A korábban újságírással, ma már pénzügyi befektetéssel foglalkozó új-zélandi férfi tehát fogta magát, és elindult, hogy meghívassa magát Erzsébet királynővel egy teapartira a Buckingham-palotába, ahol aztán a hercegi párral is összefutott.


Greg Agnew úgy nyilatkozott, hogy meg sem lepődött, amikor a kérvényére igennel válaszoltak. A régi-régi, még a viktoriánus-korban született szabály ma is él és komolyan is veszik, Új-Zéland külügyi és kereskedelmi minisztériuma például részletesen leírja a meghívó-igénylés menetét. Ez a lehetőség egyébként nemcsak az új-zélandi, de az ausztrál útlevéllel rendelkezők számára is nyitott.


Az igénylés beadása után ugyanis hamarosan pozitív választ is kaptak, illetve egy hivatalos meghívót a partira. Márcsak annyit kellett tenni, hogy a teaparti napján meg kellett jelenni a Trafalgar téren, és átvenni a hivatalos meghívókat Új-Zéland követségén. Gyakorlatilag olyan egyszerűen szerzett meghívót, ahogy egy átlagos brit polgárnak nem sikerülhetett volna.


A parti előtt át kellett fúrniuk magukat a turisták tömegén, aztán a kapuban a rendőrség ellenőrizte a meghívóikat és a személyazonosságukat. A meghívottak aztán áthaladtak a palotán, ahol szigorúan tilos volt fényképeket készíteni. Ezt aztán a palota mögött, a királynő kertjében már feloldották. Mint Agnew elmondta, két hatalmas sátor várta a két részre osztott vendégsereget. Az egyik sátorban voltak a külföldi diplomaták és előkelőségek.


A menetrend nagyon pontosan zajlott. A személyes audienciára jogosultakat még négy előtt sorba állította a palota személyzete, mert pontban ekkor felcsendült a God Save the Queen, Erzsébet királynő pedig megjelent a férjével. Agnew szerint nemcsak jól szervezett volt az esemény, de a vendégek nagyon tisztelettudóan és intelligensen, sőt barátságosan viselkedtek. Senki nem tolakodott, mindenki jókedvű és udvarias volt.


Nem sokkal később a királyi család távozott a Királyi Teasátorba, a meghívott vendégeket pedig ekkor fogadták italokkal, szendvicsekkel és süteményekkel. A vendégeknek egyébként azt is megengedték, hogy a királyi pár távozása után is a kertben maradjanak és sétálgassanak.

Pixabay.com/Felix_Broennimann


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.