Helyek

Sikamlós képek, özönvízben úszik a brit Download fesztivál

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.15 | 19:17

Dagonyázva hallgathatod a Slipknot és a Die Antwoord fellépését.

Leicestershire, mint európai fesztivál-helyszín, eddig nem nagyon került be a köztudatba, egészen mostanáig. A Nottinghamtől délre fekvő település 200 fontért várja június 14-16 közt a vendégeket, hogy a Donington Park-beli A-vonalas rockbulin érezzék jól magukat.

A nyári szezon viszont brutálisan indult: Letöltés helyett akár a Csurig töltés nevet is kaphatta volna a fesztivál, olyan eső zúdult a résztvevők nyakába.

Csapot-papot és sátorcövekeket hátrahagyva menekültek a brit rockerek, akiknek azért lehet némi előtapasztalatuk a szigetország nyirkos időjárásával kapcsolatban.

Samantha Gibben akkor adta fel, amikor a felszerelése még éppen állta a sarat:

Tökéletesen vízhatlan a sátrunk, egyáltalán nem ázott be. Viszont a mocsárrá változott helyszínen képtelenség volt megmaradni. Összevissza csúszkáltunk, kibírhatatlan volt!

Egy másik résztvevő elmondta, hogy 600 fontot tett félre, hogy egy kiadósat bulizhasson, ám az eső keresztülhúzta a számításait.

Menteni akartuk, ami menthető. Magunkat, a ruháinkat, a cuccainkat, mielőtt pocsékba megy mindenünk. A vékony sátrunk hamar cserben hagyott minket. De ahogy láttam, a dupla falúak sem értek sokat.

A szervezők is jelentkeztek:

Elismerésünk, ahogyan kitartotok, az özönvíz-szerű esőzés ellenére is. Nincsenek is nálatok keményebb arcok!

 

View this post on Instagram

 

Only 4 MORE SATURDAYS until NEW @slipknot masks + music at #DL2019! 🤘🔥 Ready maggots?! 💀🤘

A post shared by Download Festival (@downloadfest) on

Kitartani úgy is lehet, ha a sárba beragadunk, főleg ha szól közben a Def Leppard, a Slipknot, vagy a Tool a nagyszínpadon.

De ha ázott földbe gyökerezne a lábunk, akkor azt másik helyszíneken lehetőleg Slash, a Die Antwoord vagy a Smashing Pumpkins fellépésekor tegye, javasolja a Ladbible.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló