Helyek

Eltöltenél egy éjszakát minden idők legparább kísértetházában?

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.24 | 19:43

A kaliforniai San Jose-ban található Winchester House kívülről egyáltalán nem fest úgy, mint valami horrorház. Ahhoz be kell menni.

A Winchester ház egy sűrű, szabálytalan, különös épület, kicsit meseszerű. Ennek oka, hogy a tulajdonos felesége, egy baljós jóslatnak köszönhetően 38 éven keresztül folyamatosan építtette. De mi is történt?

Oliver Winchester feltalálta és megalkotta a róla elnevezett ismétlő puskát, amivel rengeteg pénzt keresett. A feleségét, Sarah-t viszont gyötörte a lelkiismeretfurdalás a fegyver okozta halálok miatt, és azt hitte, hogy a halottak szellemei kísértik őt. 1884-ben egy médium azt tanácsolta neki, hogy költözzön át családostul Nyugatra, ahol vásároljon egy házat, amit folyamatosan építsen át, mert így tudja távol tartani magától a kísérteteket. A Winchester család így is tett, Nyugatra költöztek, megvettek egy tanyát, amit aztán Sarah, a feleség irányítás mellett, 38 éven át megállás nélkül csak bővítettek és átépítettek. A végére a tanyasi házból egy 160 szobás kastély lett. Csakhogy mivel az építkezés kissé ad hoc módon, mindig máshol folyt, ezért a ház tele lett “hibákkal”: sehova nem vezető lépcsőházakkal, sehova nem nyíló ajtókkal.

Bár Sarah Winchester megfogadta a médium tanácsát, ennek ellenére folyamatosan arra panaszkodott, hogy nem hagyják békén a kísértetek, ott vannak a házban, látja őket, sőt beszélt is velük. Bizonyítani nem tudta igazát, más pedig nem látta a kísérteteket. Legalábbis akkoriban…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló