Koronavírus

Így áll most a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.10 | 12:30

A védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy megérkezett a vakcina.

342 237-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 10 648-ra emelkedett. A gyógyultak száma 197 936, az aktív fertőzötteké 133 653. Kórházban 4980 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 357-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 22 962-en vannak, a mintavételek száma 2 840 024-re nőtt.

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy megérkezett a vakcina Magyarországra, és december 26. óta tart az egészségügyi dolgozók oltása. Eddig három szállítmány Pfizer-vakcina érkezett, ami 79 ezer ember oltását teszi lehetővé. Kedden újabb 39 ezer embernek érkezik oltóanyag. Már 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, és a hétvégén is tart a nagyobb létszámú idősotthonok lakóinak és dolgozóinak csütörtökön megkezdett oltása.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a következő hetekben újabb szállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás. Szerdán újabb vakcina kapta meg az európai forgalomba hozatali engedélyt, így hamarosan a Moderna-vakcina is elérhető lesz az Európai Unió tagállamaiban. Az év első felében várhatóan újabb oltóanyagok kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor a Magyarországra érkező további vakcinákkal megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz. A védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon és postai úton eddig több mint egymillióan regisztráltak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló