Koronavírus

Paracetamollal kezelte magát a koronavírusos férfi, belehalt a mellékhatásokba

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.20 | 10:18

Egy 70 éves férfi belehalt, mert ahelyett, hogy orvoshoz ment volna, saját maga kezdte el kezelni a betegséget.

A koronavírus ellen semmiképpen nem érdemes innen-onnan vett házi praktikákkal próbálkozni, ugyanis ez könnyen tragédiához vezethet. Egy 70 éves férfi belehalt, mert ahelyett, hogy orvoshoz ment volna, saját maga kezdte el kezelni a betegséget.

Egy 70 éves férfiről későn derült ki, hogy elkapta a COVID-fertőzést, ám ahelyett, hogy orvoshoz fordult volna, saját maga kezdte el kezelni betegségét.

A romániai Botosani megyében élő férfi légúti fertőzés tüneteit észlelte magán, emellett magas lázzal küzdött, rázta a hideg, valamint izom- és ízületi fájdalmakra panaszkodott. Ez a tünetegyüttes egyértelműen indokolta volna, hogy felkeresse orvosát, ehelyett úgy döntött, saját maga veszi kézbe az ügyet

– írta meg a Főtér.

A beteg fogta magát és bevásárolt vény nélkül kapható paracetamolkészítményekből, majd kúraszerűen, óriási adagot kezdett szedni a gyógyszerből.

headache-1540220_960_720

Az idős férfi 4 óránként két tablettát is bevett. Ez napi 6 000 milligrammnak felel meg, a gyógyszer útmutatója szerint azonban egy felnőtt 24 óra alatt maximum 4 000 milligrammot vehet be.

A napi 12 szem gyógyszer sajnos jelentősen megviselte az idős férfi szervezetét, és négy nap után kómába esett.

A kiérkező mentők persze egy teszt segítségével azonnal megállapították a COVID-fertőzést. A gyógyszer túladagolásának hatására leállt a mája, amin már az orvosok sem tudtak segíteni.

A koronavírusból nagy valószínűséggel felépülhetett volna, ám felelőtlensége az életébe került.

Ha hasonló tüneteket tapasztal, semmiképp ne fogjon öngyógyításba, keresse fel telefonon vagy személyesen háziorvosát, aki pontos diagnózist állíthat fel, és felírhatja a szükséges terápiát!

Forrás: Bors, Főtér


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Bulvár
Valaki megkérte Stohl Luca kezét
  • szerző:nuus
  • 2021. 02. 22.