Koronavírus

Ezzel oltották Covid ellen? Könnyen lehet, hogy ön is veszélyben van – mutatjuk

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.12 | 17:48
  • trendindex: 14

Veszélyben vannak a Sinopharmmal oltottak

Az emlékeztető vakcinák fontosságára világít rá egy Kásler Miklós és Müller Cecília által is jegyzett tanulmány, még sincs nyoma oltásra buzdító kampánynak – írja a Népszava. Az egy szégyenfolt, hogy miközben tudományos adatokkal igazolták egy hazai tanulmányban, hogy életmentő lehet a megerősítő oltás felvétele, mégsem látjuk óriásplakátokon egyszerűen elmagyarázva, hogy miért és mennyire fontos a harmadik dózis felvétele – mondta Kemenesi Gábor virológus.

123rf

A kutatócsoportok által készített vizsgálatok egyediek, mert a különböző oltások mixeléséről csak a Pfizer és az AstraZeneca esetében volt tudományos vizsgálat, most viszont hat oltóanyagot hasonlítottak össze. A publikáció érdekessége, hogy Vokó Zoltán epidemiológus és más neves magyarországi szakemberek mellett a szerzők között szerepel Kásler Miklós onkológus, korábbi humánerőforrás-miniszter, Müller Cecília országos tiszti főorvos, valamint Szlávik János főorvos is.

Érdekel a túrázás? A természet? Akkor nézz bele legújabb videónkba, mielőtt tovább olvasnál. Ez az ország legszebb helyére kalauzol el! 

Aki eddig Sinopharmot vagy csak két oltást kapott, az azonnal menjen és kérje a harmadik, lehetőleg mRNS technológiával gyártott megerősítő vakcinát

– mondta Kemenesi Gábor. Kiemelte: a harmadik oltás nagyon fontos, mert az idő múlásával és az omikronnak is köszönhetően erősen gyengül a vakcina hatékonysága. Az is kiderült az egészségügyi tanulmányból, hogy bár a negyedik oltás hatását csak nagyon kevés emberen tudták vizsgálni, egyértelmű volt a jótékony hatása, ugyanis akik azt is megkapták, csaknem biztosra vehették, hogy nem fognak a fertőzésbe belehalni. Aki a delta-hullám idején már kapott emlékeztető oltást, annak közel 100 százalékig helyreállt a korábban szerzett védettsége.

Két kivétel volt csak: a Sinopharm és a Janssen vakcinája, amelyek ebben elmaradtak a többitől.

Ha valaki harmadik oltásként is csak Sinopharmot kapott, úgy neki 55,3 százalékosra állt vissza a védettsége.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.