Koronavírus

Teljes lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be a szomszédba

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.10.26 | 16:48

Lakhelyelhagyási tilalmat vezet be keddtől a szlovén kormány a koronavírus terjedésének megfékezésére.

A rendelet szerint – néhány kivétellel – senki nem hagyhatja el azt a járást vagy várost, amelyben állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezik. Korábban a lakhelyelhagyási tilalom régiókra vonatkozott, amelyekből 12 van Szlovéniában, járásokból és városokból 212. A korlátozásokat egy hét múlva attól függően oldják fel, hogy csökkent-e a fertőzöttek száma az adott területen.

Szlovéniában szombattól egy hétre bezártak a nem alapvető fontosságú cikkeket forgalmazó boltok, a vendéglátóhelyek és a szállodák, valamint a fodrász- és szépségszalonok is, néhány kivétellel pedig az óvodák és a diákotthonok.
Múlt hét keddtől éjszakai kijárási tilalom lépett életbe, hétfőtől pedig az oktatási intézmények – az elemi iskolák alsó tagozatos osztályai kivitelével – digitális oktatásra álltak át.

A kormány által hétfőn közzétett adatok szerint vasárnap 1116-tal 24 068-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Hét beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 248-ra nőtt. A diagnosztizált betegek közül 523-an vannak kórházban, közülük 82-öt ápolnak intenzív osztályon.

A szomszédos Horvátországban a válságstáb jelentése szerint egy nap alatt, hétfőre 828-cal nőtt és elérte a 37 208-at az azonosított fertőzöttek száma. Tizenöt ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma így 452-re nőtt. Kórházban 864 beteget ápolnak, közülük 65-en vannak lélegeztetőgépre kapcsolva.
Mindkét országban kevesebb tesztet végeztek a hétvégén, mint a korábbi napokon.

Láttad már legújabb videónkat? Ha nem, akkor nézz bele!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.