Koronavírus

Soha nem haltak még meg ennyien egy nap alatt itthon a koronavírus miatt

  • Szerző:nuus
  • 2020.11.27 | 10:18

Meghalt 135, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6393 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

A kormányzati portálon azt írták: 198 440-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 4364-re emelkedett, a gyógyultak száma 52 126. Az igazolt fertőzöttek számában összesítve megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is.

A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozóknál végzett célzott, csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható

– tudatták.

Az aktív fertőzöttek száma 141 950. Az aktív fertőzöttek 21 százaléka, az elhunytak 24 százaléka, a gyógyultak 26 százaléka budapesti.


Kórházban 7591 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 647-en vannak lélegeztetőgépen.
Hatósági házi karanténban 49 549-en vannak, a mintavételek száma 1 601 203-ra emelkedett.
Kiemelték: egész Európában exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme.

Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések – írták. Hozzátették: a kormány szerdai ülésén értékelte a járványügyi helyzetet, amelyről a csütörtöki kormányinfón számolnak be.
Kedden újabb intézkedés lépett életbe: a kormány elfogadta az Idősek Tanácsa javaslatát, így hétköznapokon 9-11, hétvégén 8-10 óra között csak 65 év felettiek léphetnek be az üzletekbe, de az idősek más időpontban is vásárolhatnak.
A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja.
Hozzátették: a katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját, és 93 kórházban tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat.
Elkezdődött az egészségügyi, a szociális, a bölcsődei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben orvosi, egészségügyi képzésben részt vevők is segítenek kéthetes, fizetett gyakorlat részeként.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló