Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Lélek

Ez az, amit az egyes erotikus álmok jelenthetnek

  • Szerző:nuus
  • 2019.03.17 | 06:45

Lauri Loewenberg „Álmodj rá egyet” című könyvében külön fejezetet szentel az erotikus álmoknak. Természetesen azt is összegyűjti, hogy melyek a leggyakoribb szexvíziók éjjelente agyunk vásznán, és persze azt is kifejti, hogy mi állhat a jelenség hátterében.

1. A titokzatos szerető

Egy arctalan, vonzó, elképesztően szexi férfi vagy nő lép mögéd, hátulról átölel, és lassan csókolni, nyalogatni kezdi a testedet, majd a következő pillanatban határozottan és rutinosan a magáévá tesz. Emberek milliói álmodoznak erről ébren, tehát tökéletesen érthető, hogy a pikáns gondolat az éjszakáinkba is belopózik szépen csendben. Akkor is, ha egyébként kiegyensúlyozott kapcsolatban élünk, és eszünk ágában sincs megcsalni a párunkat. A szakemberek szerint azonban nincs mitől tartani: egyszerűen csak a számunkra vonzó nem ideális tulajdonságait látjuk megtestesülni ilyenkor, tehát nem valószínű, hogy vadidegenekkel kezdünk szeretkezni az álom hatására, sőt, még csak a partnerünket sem szarvazzuk fel emiatt.

2. A félrelépés

A második helyre tettük, de egy friss kutatás szerint a leggyakoribb álomról van szó, 5000 emberből 4000 biztosan átélte már álmában, hogy félrelép, méghozzá olyasvalakivel, akit régóta ismer, és talán soha nem gondolt még rá szexuális kontextusban korábban. A jó hír az, hogy a valóságban minden bizonnyal nem kacsintgat félre a párod, az esetek nagy részében viszont sanszos, hogy nem kap elég figyelmet, ezért ösztönösen, tudat alatt más felé fordul. Egy ilyen helyzetben a legjobb, amit tehetsz az, ha egy kicsit félreteszed az egyéb elfoglaltságaidat, és többet törődsz vele. Ha te vagy az, aki álmában a csinos kolléganő combjai között jár, intézd úgy, hogy egy kicsit több időt tölthess a kedvessel, és közelebb kerüljetek egymáshoz lelkileg is.

3. Az ex színre lép…

Az exek a dobogó alján kaptak helyet, hiszen ők is gyakran visszatérnek az álmainkban – érdekes módon akkor is, ha már évek óta nem gondolunk rájuk (s akkor sem vágyódva). Ennek az oka egyszerű: évekig intim közelségben voltatok egymással, és ennek az emlékei nem múlnak el nyomtalanul akkor sem, ha tudatosan igyekszel kiszűrni elmédből ezeket a képeket. Sőt, akkor aztán pláne: a tudatos én szintjéről a tudattalanba taszított képsorok valószínűleg még sokáig kísérteni fognak. Ha a kelleténél gyakrabban álmodsz a volt kedveseddel, akkor valószínű, hogy bizonyos dolgokat még nem sikerült teljesen feldolgoznod vele kapcsoltban. Harag, bűntudat, undor, szégyen…? Nézz szembe az érzéseiddel!

4. A főnök

A vezető, az elnök, az igazgató, a miniszterelnök, a főnök… bárki, aki fölötted áll rangban, és döntései a te életedre is hatással vannak. Itt általában két mögöttes tartalomról van szó: az egyik az, hogy azzal, hogy egyesülsz vele, egy szinte kerültök, s onnantól fogva nem kell félned tőle, hiszen a lényed egy része. A másik motiváció az, hogy egyszerűen szeretnél te is hatalmassá, erőssé, elismertté válni, s azokra a kvalitásokra vágysz, amely a főnökfigurában fellelhetők. Ritka, hogy az álom mögött valódi szexuális vágy bújik meg: a legtöbben úgy ébrednek, hogy maguk sem értik, hogyan kerültek egy ágyba az illetővel, aki ébren kicsit sem mozgatja meg a fantáziájukat.

5. Szex két azonos nemű ember között

Érdekes módon nem csak a meleg férfiak vagy a leszbikus nők álmodnak olykor arról, hogy két azonos nemű ember szexel egymással vadul és szenvedélyesen, s esetleg az egyik ő maguk. A heterók többsége ilyenkor riadtan ébred, és nem érti, hogyan juthatott ilyesmi az eszébe, de általában nincs mitől tartani: szó sincs arról, hogy a saját nemedhez vonzódsz, egyszerűen csak hatással van rád az emberi test, és a fantázia korlátlansága. Ne aggódj emiatt, az ember kíváncsi lény, ám mivel eddig az ellenkező nem felé fordítottad a figyelmedet, az elméd most hasznosította a korábban elutasított tartalmakat, és jó kis házipornót gyúrt össze belőle.

Nyitókép: 123rf


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.