Lélek

Jó benyomást tenni elsőre? Ez a tíz tipp ebben segít

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.03 | 06:45

Nem mindegy, hogy hogyan állsz neki az álommeló megszerzésének vagy egy új kapcsolatnak.

Egész további sorsodra kihatással van az, hogy hogyan kezdődik valami új az életedben. Legyen az egy állás interjú vagy egy friss szerelem – ami rajtad múlik, azt minél jobban csináld! A lényeg az interakció minőségén múlik! – figyelmeztet a Bright Side.

Legyél pozitív!

Ha életed egy új szereplőjével találkozol, akkor a párbeszédet érdemes széles, ám természetes mosollyal indítanod. A csevej ha lehet, elsősorban pozitív témákról folyjon. Ez fogja meghatározni az egész további hozzáállásodat, és a lehető legjobb képet is adja rólad.

Nyitottság, a testbeszédedben is

A non-verbális gesztusaink máris rengeteg mindent közvetítenek rólunk, akkor is, ha még egy büdös szót sem szóltunk. Tanuld meg a tested úgy irányítani, hogy még véletlenül se fond össze a karjaidat vagy tedd keresztbe a lábad azzal a személlyel szemben, akivel épp beszélsz. Megközelíthetőbbnek és nyugodtabbnak is fogsz így tűnni. De azért túl lezser se legyél.

Szemkontaktus

Vedd fel bátran. Különben ha valakivel kommunikálsz és nem nézel a szemébe, akkor azt az érzést kelted, mintha el akarnád hagyni a helyiséget. Viszont arra is ügyelj, hogy túl sokáig ne fürkészd a partnered tekintetét, mert ezzel már kényelmetlenséget okoznál neki. Használd a háromszög-módszert, ami fenntartja a helyes egyensúlyt: azaz felváltva nézd egy-egy szemét és a száját.

Figyelj rá!

Gondosan hallgasd meg, amit a partnered mond, úgy, hogy a kapott információkat utána képes legyél ügyesen beépíteni a beszélgetés folytatásába. Ha érdeklődést mutatsz a mondandója iránt, akkor egyre jobban meg fog nyílni neked, és pörögni is fog a párbeszéd.

Kérdezz!

Stresszes helyzetekben ideges lehetsz és meg is feledkezhetsz arról, amit korábban el szerettél volna mondani. Egy jól időzített kérdés segíthet összeszedni a gondolataidat, illetve a számodra kedvező irányba is terelheti a beszélgetés medrét.

Találj közös nevezőt!

Ha valaki olyannal kommunikálsz, akiről nem sokat tudsz, akkor érdemes közös pontokat keresni. A hobbik vagy témák, amelyek mindkettőtöket érdekelnek, élénkítően hatnak a társalgásra.

Legyél különleges!

Az eredetiség mindig bejön. Ha jó benyomást szeretnél tenni, akkor állj elő valami olyannal, ami csak rád jellemző. A klisék és unásig hallgatott témák után felüdülés leszel a partnerednek. Egy vagány hobbi vagy képesség megvillantásával el fogsz ütni a többiektől.

Humor

Nem könnyű olyankor elsütni egy poént, ha éppen egy vadidegen társaságában vagy. De annál nagyobbat szól, ha jó helyen, jó időben kockáztatod meg. Komoly sikert is arathatsz vele, ha nem ócska vagy épp oda nem illő viccel fárasztod a partneredet – mert akkor viszont oda az imázsod.

Készül fel!

Gyűjts információkat, még a találkozó előtt, ha van rá lehetőséged. Ha éppen állásinterjúra indulsz, akkor mindenképp nézz utána legalább a cégnek, de akár a személynek is, akivel leülsz tárgyalni. Ha többet tudsz, jobban fel tudsz készülni arra a helyzetre, ami rád vár. Több témához is hozzá tudsz így szólni, és hamarabb leszel képes megfelelő választ is adni.

Ne szívd mellre!

Ha azon görcsölsz, hogy milyen lenyűgöző is leszel majd, és az esemény minden részletét előre lejátszod fejben, az elég idegfeszítő dolog. Főleg, ha valami nem pont úgy alakul, akkor még a fejed is elveszítheted. Szóval ne lihegd túl, add önmagadat és figyelj oda arra a személyre, akivel találkozni fogsz.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.