Lélek

Így legyél magabiztos 7 lépésben!

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.20 | 06:45

Sosem késő megvalósítani álmainkat, ez a pár tanács ebben segít.

Pixabay
Pixabay

Ha magabiztos vagy, akkor a tested, a lelked és az elméd is együtt dolgozik azon, hogy egy kedvező életet teremts magadnak. Az önbizalmad megléte azt is magával hozza, hogy azzal foglalkozhatsz, amit igazán szeretsz: még az álmaid is valóra válhatnak.

Ha az életben stabilabb szeretnél lenni, és jobban el szeretnél igazodni, akkor ez a hét pont segíthet, melyeket a Huffington Post gyűjtött össze.

Bízz a belső hangban!

A rengeteg gondolat, amely a fejedben kavaroghat, talán elfedi a saját belső bölcsességedet. Az ösztöneid és megérzéseid hangja ez, amely mindig kész arra, hogy utat mutasson. A trükk az, hogy próbálj meg lecsendesedni, így meghallhatod, mit is mond ez a hang. Pozitív, segítő, és megerősítő lesz a mondandója, ugyanis ismeri a valós lehetőségeidet és a képességeidet is. Az okoskodó elméd rákontrázhat: félelemmel és kétségekkel áraszthat el. De ha döntéseket kell meghoznod, akkor lehetőleg a belső vezetést próbáld meg követni.

Próbálj ki valami újat!

Időre van szükség, hogy egy képességünkre rá tudjunk hagyatkozni. Ha mindig annál ragadsz le, amit már tudsz, akkor ez egy ideig önbizalommal fog eltölteni. De a biztonságérzetet az a benyomás fogja követni, mintha korlátozva éreznéd magad. Az önbizalmad akkor fog tartósan erősödni, ha kihívások elé állítod magad, és időnként megtanulsz új dolgokat. Az önbizalom nem a tökéletesség velejárója, sőt: inkább a próbatételek munkálják ki.

Ne félj a kudarctól!

Bukni nem olyan vészes dolog. Ez egy üzenet, hogy meg kell próbálnod újra, de más módon. Ha továbbra is falba ütközöl, azt vedd jelnek arra, hogy válts taktikát, vagy más irányból közelíts. A kudarc az élet nevű folyamat megspórolhatatlan része. Ragadj meg minden felsülést és lásd meg benne a tanulási lehetőséget, illetve egy új esélyt.

Vegyél fel erősítő pózokat!

Ahogyan magadat tartod, vagy amilyen testhelyzetet felveszel, az sokat elárul arról, hogy milyen szinten van az önbizalmad. De ez visszafelé is működik: a póz hatással van a közérzetedre. Ha kiegyenesedve állsz, a mellkasodat kidüllesztve, csípőre tett kézzel, az mérhetően javít a lelki állapotodon. Ezek az erő-pózok már napi pár perc gyakorlással is rutinná válhatnak, és fel tudják deríteni a napodat.

Ünnepeld a sikereidet!

Az önmagukban bízó emberek büszkék az elért eredményeikre és teljesítményeikre, még ha azok esetenként apróbb győzelmek is. Ha eléred egy célodat, akkor engedj meg magadnak egy kis ünneplést. Ezzel is erősíted és támogatod magadat, hogy a további céloknak is nagyobb önbizalommal tudj nekifutni.

Higyj magadban!

Az emberi elme egy rendkívül hatékony eszköz. Henry Ford mondta azt, hogy

Akkor is igazad van, ha úgy véled, képes vagy valamire, és akkor is, ha pont az ellenkezőjét állítod.

Ha tudsz hinni magadban, akkor az nagyban megkönnyíti, hogy megszerezd, amit szeretnél. Számtalanszor beigazolódott már, hogy ha bízol magadban, és szinte már látod lelki szemeiddel, hogy sikerült elérni, amit kitűztél magad elé, akkor az be is jön.

Ne versengj másokkal!

A magában bízó személy tudja, hogy nem éri meg másokkal versenyezni. Sokkal fontosabb az, hogy a személyes fejlődésünket elősegítő eredményekért dolgozzunk, mint hogy azt bizonygassuk, hogy többet érünk a többieknél. Ami fontos számodra, az úgyis megtalál – a verseny helyzet így egy illúzió csupán. Mindannyian megkapjuk, amire szükségünk van ebben az életben, és csak az a korlát fog visszafogni, amit mi veszünk magunkra.

Nincs lehetetlen; én magam is egy lehetőség vagyok

mondta Audrey Hepburn.

Sosem késő az álmainkat üldözőbe venni, és bármit elérni, amire vágyunk!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.