Lélek

Mindenki kiborul az emailjeidtől? Mutatjuk, hogy mit ne csinálj!

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.09 | 11:33

Van néhány írott és íratlan szabály arról, hogy mit illik és mit nem az emailes levelekben. Ezekre nagyon érdemes odafigyelned, ha nem akarsz közutálat tárgya lenni a munkahelyeden.

Válasz mindenkinek

Az eszetlen CC-zés és egy 10 emberes emailfolyam nemcsak baromira idegesítő, de a passzív-agresszív emberek árulkodó jele is. Tartózkodjunk tőle, mert hiába szeretnénk esetleg az egész csapat előtt bizonyítani a rátermettségünket, biztos, hogy nem fog összejönni. Ráadásul olyan beszélgetések indulhatnak el, amit rövidebben is meg lehet beszélni élőben – felesleges körök nélkül. Mitugrász, fontoskodó, kellemetlen alak: ezt fogják gondolni rólunk, ha nem bírunk magunkkal.

“Figyu, nem szeretnélek zavarni, csak annyit…”

Ha ezt a mondatod valaha leírtad, már tutira megzavartál valakit. Vagy ha nem zavarod, biztos, hogy idegesíteni fogod a másikat. Munkahelyen meg véletlenül se írd le, hiszen bármit akarsz is kérdezni munkaidőben, az valószínűleg a melóhoz fog kapcsolódni, amivel meg nem zavarod a kollégát. Viszont bizonytalan, meghunyászkodó ember érzetét fogod kelteni. Bocs, hogy ilyen őszinték voltunk! (Na ezt kell abbahagyni de rögtön.)

Másolatba tenni a főnök email címét

Pontosan ugyanaz, mint amikor negyedikben rohantál a tanító nénihez, mert a Jani leverte a radírt azt asztalról. Gyerekes viselkedés, ha becsatolod abba a levelezésbe a főnököt, amibe teljesen felesleges.Ez a leggyorsabb módja annak, hogy te legyél a spicli az irodában, és megutáltasd magad a kollégáiddal.

Fontos megjelöléssel küldeni a nem fontos e-maileket

Mintha bombát kiabálnál a repülőn, vagy farkast, amikor ott sincs. Egyszerűen tahóság a tárgymezőben, vagy levelezőrendszerekben egyéb zászlócskával, színecskével fontosnak vagy sürgősnek megjelölni a teljesen ráérős üzeneteket. Feleslegesen ne keltsd a pánikot, mert amikor tényleg szükséged lesz rá, senki sem fog hinni neked.

MINDENT NAGYBETŰVEL ÍRNI

Közmegegyezés szerint amit a Caps Lock lenyomásával írsz, az azt jelenti, mintha élőszóban kiabálnál. Na most olvasd el hangosan ennek szellemében a leveled. Ugye? Maradjon csak a nagybetű a tulajdonnevek és a mondatok első betűinek, a magyar helyesírás szabályai szerint. Főleg üzleti levélben. Ahogy a hangulatjegyek meg az emojik sem odavalóak. Mind arról árulkodnak, hogy mennyire komolytalan vagy.

+ 1

Egy betűtípusnál, egy kiemelő színnél, két formázásnál ne használj többet a levélben. A comic sans betűtípust messze kerüld el: ismerünk olyat, aki olvasás nélkül törli az ilyen leveleket.

(címlapkép: Pixabay/cattu)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.