Lélek

Nem a nemünktől függ, hűségesek maradunk-e

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.16 | 12:13

A Rutgers és a New York-i Egyetem munkatársai megállapították, hogy a nők és a férfiak egyformán hajlamosak lehetnek a hűtlenségre, van azonban, ami visszatartó erőként szolgál.

Fotó: Pixabay.com CC0

A közhiedelemmel ellentétben tehát nem a nemünktől függ, hogy kit milyen esélyekkel lépünk félre, hanem valami egészen mástól: ez pedig a kapcsolatunk minősége. Ha ugyanis olyan kapcsolatban élünk, amelyben jól érezzük magunkat, más embereket kevésbé látunk vonzónak, így eleve nem jelenik meg a kísértés sem.

“Egyfajta érzéki csalódásról van szó, amikor is ösztönösen “lepontozzuk” a többi embert, mert annyira élvezzük az életet társunkkal. A férfiak és a nők így maradnak hűek akár hosszú éveken keresztül, míg egy rosszabb kapcsolatban mindkét nem képviselői jobban észreveszik a potenciális lehetőségeket” – fogalmaz kutatást vezető Shana Cole.

A szakemberek a kutatás során 54 heteroszexuális felnőttnek mutatottak két sornyi férfi és két női arcot. Minden sor 11 képből állt: tartalmazott egy eredeti képet, és 10 szerkesztett változatát a képnek, amely vonzóbbnak vagy kevésbé vonzónak mutatta az arcot. Amikor a leginkább tetsző arcot kellett kiválasztani, a résztvevők a legvonzóbbá tett arcokat választották nagy számban. Azok azonban, akik jó kapcsolatban voltak, ezeket az arcokat azonban kevésbé találták vonzónak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.