Lélek

7 fura jel, hogy igazából extrovertált introvertált vagy

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.18 | 20:14

Ambivertáltnak is szoktak nevezni minket, mivel nem vagyunk egyértelműn sem extrók, sem intrók. De mégis hogyan ismerheted fel te is, ha egy vagy közülünk?

1. Minden nagyobb társasági esemény után tudatosan beiktatsz egy kis egyedüllétet

Örömmel készülsz a legjobb barátod szülinapi bulijára, de pontosan tudod: másnap szükséged lesz egy kis visszavonulásra, hogy újra erőt gyűjts. Ettől még a szombati bulin simán te lehetsz a társaság fénypontja!

2. Kedves és barátságos vagy… legalábbis egy ideig

Jól érzed magad egy jó társaságban, nem jelent kihívást számodra az sem, hogy idegenekkel beszélgess. Egy bizonyos ponton túl azonban kívánni kezded az egyedüllétet, és elköszönsz a többiektől akkor is, ha esetleg egész este jól szórakoztál.

3. Szeretsz kettesben lenni önmagaddal… legalábbis egy ideig

Fontos számodra az egyedüllét, szinte azonnal megkönnyebbülsz, ha valaki lemond egy programot, ami nem volt számodra túl fontos. Ha azonban huzamosabb ideig nincs társaságod, szorongani és feszengeni kezdesz, és már nézegeted, hogyan térhetnél vissza a társadalomba.

4. A legtöbb ember azt hiszi, egyértelműen extro vagy

„De jó neked, hogy ilyen klassz társasági ember vagy, ennyi ismerősöd van!” – hallod sokszor, hiszen rengeteg barátod van, szívesen jársz emberek közé, nem jelent problémát számodra az sem, hogy akár egy kis beszédet mondj egy csapat vadidegen előtt. Kevesen tudják, hogy ahhoz, hogy erre képes légy, kellő mennyiségű egyedüllétre is szükséged van.

5. Szereted, ha figyelmet kapsz, de csak ha a legjobb formádat mutathatod

Az introvertált emberek általában agyfászt kapnak, ha minden szempár rajtuk csügg, az extrovertáltak pedig általában élnek-halnak egy kis figyelemért. A mi kasztunk ezzel szemben nem bánja a rivaldafényt, de csak ha kellő tartalommal képes azt megtölteni: vagyis épp kitűnő formában van.

6. Ha mész valahová, kikalkulálod a lehetséges menekülőutakat is

Egy jó kis hétvégi disznóvágás a tanyán? Jó, jó, de egész hétvégén, már csütörtöktől egészen vasárnapig? Hú, ez így egy kicsit soknak tűnik. Nem árt utánanézni, kik jönnek még kocsival, akiknek tutira hamarabb kell hazajönniük…

7. Nem csak nagydumás tudsz lenni, de kiváló hallgatóság is

És igen, a végére egy abszolút előny: szórakoztató mesemondó és viccmesélő vagy, de közben hallgatni és figyelni is nagyon tudsz. Igaz, nem mindig akkor, amikor szeretnéd… de hát ezen még lehet fejleszteni, az önismeret erről szól, nem?

Nyitókép: pixabay.com cco


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.