Lélek

Így lesz sikeres az első randi

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.12 | 08:27

Az első randi sikere a kölcsönös szimpátián, a benyomásokon alapszik. Hiába a minden szempontból megfelelő paraméter-skála, ha a kiválasztott nem kelt vonzalmat, vagy valamilyen kevéssé megmagyarázható kellemetlen érzést ébreszt a partnerben. Érdemes tehát felkészülni az első randira, és vigyázni, hogy el ne illanjon a bontakozó varázs.

De mi is az első hivatalos randevú igazi varázsa? Miben áll a nagy titok? Az ismeretlen, a bizsergető felfedezni vágyás az, ami hajtja az alakuló párokat. Ideális esetben mindketten ugyanazt a sürgető késztetést érzik, hogy minél jobban megismerjék szívük választottját, a lehető legtöbb információt megtudják a másikról és minél több időt tölthessenek együtt.

Ha van pár napunk a nagy alkalom előtt, valószínűleg lesz elég időnk, hogy testben és lélekben is ráhangolódjunk az első találkozásra. Ha az események gyorsan követik egymást, és az első randi hirtelen jön, a találkozás spontánabb lesz, amely a hiedelmekkel ellentétben egyáltalán nem rontja a meghittséget, sőt, fesztelenebb hangulatot teremthet.

Légy önmagad

A legfontosabb akár van idő a nagy készülődésre, akár nincs: a másik fél a valódi énünkre kíváncsi, ezért ne akarjunk másnak látszani, mint amilyenek valójában vagyunk. Az álság hamar kibukik, vagy ha nem, akkor irreális elvárások támadhatnak a partnerben, illetve a nem valódi tulajdonságaink fenntartása egy idő után egyre nehézkesebb lesz, ami alapjaiban mérgezi meg az amúgy is hazugságra épülő bimbózó románcot. Legyünk tehát természetesek!

Csak természetesen

A külcsín tagadhatatlanul fontos része az első randinak, és ez talán a ruházaton keresztül érvényesül a legjobban. Hordjunk olyan ruhát, amelyet a hétköznapokon viselünk. Nagyon fontos, hogy öltözetünkben kellemesen érezzük magunkat, ne kelljen feszengeni vagy mindig arra figyelni, hogy lecsúszik-e vállunkról a ruha pántja. Ha egyébként nem viselünk tűsarkú cipőt, ne ezen alkalommal kezdjük el, mert a csúfos elesés szinte borítékolható. Ne ringassuk csípőnket csak azért, hogy a partner szexuális érdeklődését felkeltsük.

Ne töltsünk a manikűrösnél fél napot, és ne készíttessünk tartós, lakkozott, kőkeményre fújt frizurát, ha máskor nem tennénk. Ne felejtsük: az első randi fontos esemény, de egy énidegen frizura az egészet tönkreteheti. A férfiak egyébként is jobban kedvelik a természetességet, a lazán leomló hajfürtöket, mint az atombiztos frizurát. Ám, ha aznap viharos szél fúj, érdemes egyszerűen összefogni a hosszú hajat, hogy mire megérkezünk a randi helyszínére, ne fessünk úgy, mint egy tökéletesre sikerült madárijesztő.

Légy pontos

Legyünk pontosak, és semmiképpen ne késsünk öt percnél többet. 10 perc várakozás már frusztrálhatja a férfit, az pedig több mint figyelemfelkeltő, ha a másik fél késik, főleg, ha nem szolgál megdönthetetlen alibivel, amit vis majornak tekinthetünk.

Hagyd szóhoz jutni

Viselkedjünk természetesen. A csacsogás bár bizonyos mértékig bájosnak hat, ám egy idő után a buta locsogás idegesítő a férfiak számára. Beszéljünk magunkról, hiszen kíváncsi ránk, ám a legnagyobb sikert akkor érhetjük el, ha őt is hagyjuk szóhoz jutni. Könnyen meghódítható az a férfi, akit hagynak kibontakozni. De ha főleg ő beszél, leginkább magáról, érdemes elgondolkozni, hogy vajon mi lesz a jövőben a számára felállított fontossági sorrend, kerülhetünk-e valaha az első helyre az ÉN után.

Felejtsd el az alkoholt

Ne fogyasszunk egy pohár bornál több alkoholt. Az alkohol könnyedebbé teheti a társalgást, mivel oldja a gátlásokat, ám a szalonspiccet megkockáztatni vakmerőség. A partner viszolyogva gondol majd vissza az első randira, és elvágólag végérvényesen tönkretehetjük még az amúgy pozitív összképünket is.

Figyelj a testbeszédre

Figyeljünk partnerünk testbeszédére, mimikájára. A keresztbe tett lábak, a mellkas előtt összefűzött karok önvédelmet, tartózkodást jelentenek, míg a felénk nyitott lábfejek a befogadást, tetszést szimbolizálják. Egyértelmű szexuális érdeklődésre utal, ha partnerünk lazán megtámasztja hátát, lábait terpeszbe teszi, kezeit zsebre dugja, fejét kissé felemeli. De ugyanígy saját testbeszédünk is jeleket közvetít a másik fél számára, amiből az leginkább tudattalanul következtetéseket vonhat, leginkább benyomások formájában.

Ha a fentiekre odafigyelünk és a kölcsönös érdeklődés tovább erősödik, az első randevút újabbak követik majd, és szerencsés esetben virágzó, hosszú kapcsolat alakulhat ki a kezdeti románcból.

Forrás: Napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.