Lélek

Boldogabbak azok, akik a rendszeresen szelfiznek?

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.16 | 06:45

Egy új amerikai kutatás azoknak, akik rendszeresen szelfiznek nagyobb az esélyük arra boldogabbak és magabiztosak legyenek.

GUESS Hotel at the Viceroy Palm Springs, CA - Day 1
Fotó: Jerod Harris/Getty Imagesfotó: Jerod Harris/Getty Images

 

Szelfizünk a rég nem látott barátokkal, a kedvenc sztárunkkal, lövünk egy közös szelfit a nagyival a családi ebédnél és szelfizünk a nyaralás alatt is, buli előtt, buli közben, feles után – életünk szinte minden pillanatát megörökítjük és megosztjuk. Ez lenne a boldogság kulcsa? Egy amerikai kutatás szerint igen.

Legalábbis több esélyünk lehet arra, hogy boldogabbak és magabiztosabbak legyünk, ha mosolygós képeket osztunk meg magunkról.

 

via GIPHY

A Kaliforniai Egyetem kutatói arra kértek 41  diákot, hogy két héten keresztül készítsenek magukról szelfiket, és ezalatt rendszeresen beszámoltak a hangulatukról. Egy idő után a kutatók azt figyelték meg, hogy a szelfiző diákok egész nap boldogabbnak és magabiztosabbnak érezték magukat. Még akkor is a ha a képeken amúgy hamis volt a mosolyuk.

Ez az egyfajta önreflexió segíti, hogy az emberek boldognak lássák, és boldognak láttassák magukat

– mondta a CBS-nek Mark Marino, a Kaliforniai Egyetem professzora. Egy kollégája ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a túl sok szelfi sok lehet a jóból.

Ízlelgessük a vizsgálat eredményét: a mértékletes szelfizés jó.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Elhunyt Sandra Day O’Connor
  • szerző:nuus
  • 2023. 12. 02.