Lélek

Tragikus volt az első csók? A szakértő szerint ez még nem a világvége

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.25 | 07:46

Egyetlen első randi sem lenne teljes anélkül, hogy a felek ne paráznának rá az első csókra. Mert mi van akkor, ha rosszul sül el a dolog?

Fotó: Pixabay / StockSnap CC0

Mikor eljön a várva várt pillanat és nem úgy, ahogy azt elképzelted, az egyértelműen csalódást okoz, ez pedig hatással lehet a kapcsolat jövőjére. Ami azt illeti, sok esetben meg is pecsételi a továbbiakat, a legtöbben ugyanis hajlamosak ez alapján ítélni, pedig egyetlen rossz csók még nem feltétlen utal arra, hogy nincs közötök egymáshoz.

A legtöbben úgy növünk fel, hogy már arról is van elképzelésünk, amiről valójában azt sem tudjuk, hogy mit jelent. A tündérmesék és a média jól belénk ültette a tökéletességre törekvő hajlamot, és ha ez nem sikerül, akkor azt azonnal csalódásnak és kudarcnak könyveljük el. Ehhez szorosan kapcsolódik az az idea is, miszerint a szerelemnek valami grandiózus, megismételhetetlen élménynek kell lennie, az első csóknak pedig igazi beteljesülésnek, robbanásveszélyes szikrának és ha csak egy kicsit is kevesebbnek érezzük, már rögtön elégdetlenek leszünk és továbblépnénk.

Hiszen mi jó származhatna a továbbiakban ebből, ha már az első fontos mérföldkő laposra sikeredett?

Demetrius Figueroa párkapcsolati szakértő szerint nem szabadna ennyiből messzemenő következtetéseket levonnunk.

Egy ideális világban a kapcsolat első mérfödkövei tökéletesek lennének, de a valóságban épp annyi esélyed van egy kínos vagy egyenesen rossz első csókra, mint egy fantasztikusra. Ettől még lehet, hogy azzal állsz szemben, akivel életed hátralévő részét fogod tölteni, pont úgy, mint ahogy egy eszményi smárolás után van, hogy sosem látod többé az illetőt.

Ha megvan a kémia, az borzasztó izgalmas. Ha egy egész estét együtt töltöttetek a legnagyobb harmóniával vegyes izgalomban, de a csók nem úgy sikerült, ahogy a nagy könyvben meg van írva, azon még lehet dolgozni. Tényleg olyan egyszerű lenne, ha minden elsőre tökéletes lenne, de az még nem a világvége, ha mégsem. Az a fontos, hogy megtanuljuk kommunikálni az igényeinket, máskülönben nehezen haladhatunk tovább a jó írányba.

Ki kell ismerni a saját és a partner igényeit is, ha máshogy nem, hát beszélni kell róla. Tudom, ez nem megszokott dolog, de ha kíváncsiak vagytok egymásra és szeretnétek megtudni, hogy működik-e köztetek ez a dolog, ahhoz beszélgetésre, öszinteségre és nyitottságra lesz szükségetek

– állítja Figueroa.

A két ember közt kialakuló szikra nagyon fontos alapköve egy kapcsolatnak, de sokan nem hajandóak beismerni, hogy ez nem feltétlen a semmiből alakul ki, néha bizony dolgoznunk kell rajta és kompromisszumokat kell kötnünk. Ha tehát a legközelebbi első randin a csók venné el a kedved a folytatástól, adj még egy esélyt magatoknak. Ha tényleg kedveled a randipartnered, ebből még valami jó is kisülhet, ha pedig mégsem, te legalább megpróbáltad.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.