Lélek

7 kérdés, ami megváltoztathatja az életed

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.29 | 12:18

Hét egyszerű kérdés, ami segít eldönteni, a helyeden vagy-e, vagy sürgősen irányt kellene változtatnod.

1. Kivel töltök sok időt?

Kik azok az emberek, akikkel időd legjavát töltöd? A családod, párod, kollégáid, barátaid? Milyen hatással vannak rád? Inspirálnak, erőt adnak, lehúznak, dühítenek vagy inkább semlegesek?

2. Milyen mértékben döntök arról, hogy kikkel vagyok?

Kényszerhelyzetről van szó, hogy nem tudsz elszakadni a családtól, esetleg eleged van a munkatársaidból, de képtelen vagy máshová menni dolgozni?

3. Hogyan telik egy ideális napom?

Ha ezt nem tudod precízen megfogalmazni, azt sem tudod, mire vágysz igazán. Képzelj el egy napot, ami akár minden napod is lehetne, nem unnád meg. Működik?

4. Lenni vagy tenni? Melyiket választom?

John Boyd szerint ez nem csak fontos filozófiai, de egyben komoly gyakorlati kérdés is. Vannak, akik beszélnek a dolgokról és eljátsszák, hogy tesznek valamit, míg mások aktívan tesznek a céljaikért. Te melyik vagy?

5. Ha én nem vagyok magamért, ki más lenne? És ha én csak magamért vagyok, ki is vagyok valójában?

Itt muszáj egyensúlyt találni, hiszen csak teli pohárból tölthetünk más csészéjébe is, ezért a saját jóllétünk elsődleges. De ha csak magunkért élünk, van értelme az életünknek?

6. Teszem, ami a dolgom?

Mi a dolgom? Közvetlenül, otthon és a munkahelyemen, és persze úgy egyáltalán, életfeladatként is? Vagy nem találom a helyem, bolyongok, kapkodok, halogatok? Ha egy téren nem végzem a dolgom, az kihathat minden egyébre is.

7. Mit hagyok ki a félelmeim és a szorongásaim miatt?

Mindenkinek van olyan énrésze, amit mélyen eltemet magában. A kérdés, hogy mindez mennyire korlátoz téged a mindennapi életben, a kiteljesedésben. Van valami, amit szívesen tennél, de nem mersz?

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.