Lélek

Így védd az energiádat, ha szuperérzékeny vagy

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.25 | 14:18

Sokan különösen érzékenyen reagálnak környezetük rezgéseire, és ilyenkor bizony könnyen leszívhatják az ember energiáját idegenek, de akár a közvetlen környezetünk is. Íme néhány tipp, hogy elkerülhető legyen az energiavesztés.

1. Ügyelj arra, kivel töltesz időt

Van, amikor úgy érzed, bármire képes vagy, és erőd végtelen: ilyenkor bátran menj nagyobb tömegbe, támogasd az épp segítségre szoruló barátaidat. Ha azonban épp erőre van szükséged, bölcsebb, ha megválogatod, kivel töltesz időt. Ilyenkor fókuszálj azokra, akik pozitívan látják a világot, hiszen hajlamos vagy átvenni az ő rezgésüket.

2. Tartsd a távolságot – fizikailag

Nagyon könnyen átragad rád mások hangulata, érzésvilága, energiaminősége. Ez egyrészt pozitív dolog, mert így rendkívül empatikus vagy, másrészt azonban problémás, hiszen a saját érzéseid helyett sokszor mások megélései uralják lelkiállapotodat. A fizikai távolság segít abban, hogy aurád tiszta maradjon.

3. Tisztítsd magad különféle technikákkal

Meditálj: számtalan formája létezik a meditációnak, akár dinamikus meditációval is próbálkozhatsz, ha a csendes, ülős verzió számodra elképzelhetetlen. Ha más nem, vizualizációs technikát használj: képzeld el azt, hogy kilélegzed a negatív érzéseket, belélegzed a pozitívakat.

4. Tanulj meg nemet mondani

Ha kell, mondj nemet: elsősorban magadra kell ügyelned, hogy feltöltődj, pihenj, energiaszinted rendben legyen. Ha a számodra fontos emberek kérnek segítséget, roppant nehéz nemet mondani, de ez az egyetlen esély arra, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

5. Vonulj vissza, légy kettesben önmagaddal

A szuperérzékeny típusnak szüksége van arra, hogy időről időre kivonja magát a forgalomból, és első látásra hiábavaló dolgokkal töltse fel önmagát. Így sokkal könnyebben leteszi a másoktól ösztönösen átvett terheket, és képes arra, hogy befelé figyeljen: hogy saját útját meglelje.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.