Lélek

Szembejött egy barátod párja Tinderen. Ilyenkor mit csinálnálsz?

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.25 | 12:53

Nincs kínosabb helyzet annál, mint mikor teljes nyugalomban húzogatsz jobbra-balra, míg fel nem dobja a randiapp az egyik ismerősödet. Akiről ráaásul éppenséggel tudod, hogy kapcsolatban van. Ráadásul egy hozzán közel álló személlyel. Mi ilyenkor a jó reakció?

Fotó: Pixabay / rawpixel CC0

Az tök normális, ha első körben kicsit hevesen reagálsz, senki sem szeret tanúja lenni annak, ha felszarvazzák a barátját, barátnőjét. Akkor aztán végképp nehéz, ha személyeen is ismered az illetőt, akit feldobott a Tinder. Mielőtt azonban bármit is tennél, ülj le és nyugodj meg, mert nem biztos, hogy hirtelen felindulásból a legjobbat cselekednéd, még ha a szándékod mindenképp az is lenne.

Merre húzol?

Ha balra, akkor eltűnik az éterben. Nem mintha egy egyszerű screenshot nem bizonyíthatná a jelenlétét, úgyhogy ez végülis mindegy. De mi van ha jobbra húzol? Tovább megyünk: mi van, ha párba álltok? Azért ez a szituáció már kezd elég aggasztóvá válni. Még a végén félreérti, és azt gondolja, hogy még adod is alá a lovat. Ha pedig ez kiderül, akár még te is bajba kerülhetsz. A tippünk: sose húzd jobbra. Csak dráma van belőle.

A szembesítés

Tök érthető lenne, ha azonnal rá akarnál írni a lebuktatott személyre, hogy ez mégis micsoda. Ez talán az egyik legjobb, amit tehetsz, már ha mindenképp úgy érzed, neked itt közbe kell avatkoznod. De honnan tudhatod, hogy nem csak lerázni fog majd valami szöveggel? Mondjuk azzal, hogy még régen regisztrált és elfelejtette törölni magát? El is hiheted, vagy elkezdhetsz spekulálni és ennél durvább összeesküvés-elméleteket gyártani. Ugye, hogy ez sem vezet semmi jóra? Csak az arcodba robbanna az egész balhé.

Kinek mondjam el?

Talán az a legjobb, ha senkinek. Oké, ez nem igaz. De mérlegelj, mielőtt bármit is tennél. Teljesen kapcsolat- és emberfüggő, hogy jó ötlet-e ebbe neked is belemásznod. Előbb-utóbb úgyis kiderül minden. Ha úgy érzed, hogy nem tudod magadban tartani és mindenképpen meg akarod kímélni a barátodat a fájdalomtól… hát, ezzel a lépéssel nem fogod ezt elérni. Mindenhogy fájni fog, a kérdés csak az, hogy mikor.

Ne ítélkezz

Most azért vegyük számításba azokat a lehetséges magyarázatokat is, amelyek eddig eszedbe sem jutottak. Azt például nem tudhatod, hogy ők ketten miben egyeztek meg. Lehet,hogy egy harmadik játszótársat keresnek, hogy feldobják a hangulatot. Lehet, hogy nyitott kapcsolatban élnek és minden a legnagyobb rendben. Nem biztos, hogy tudsz azonosulni ezekkel a szemléletmódokkal, de van ilyen. Ne ítélj elsőre, míg nem bizonyosodtál meg az igazságról.

Támogass és fogadj el

Bárhogy is döntesz, maradj megértő, segítőkész és tapintatos. Ha szakítás lesz a dologból, akkor főleg szükség lesz a vigasztalásodra, de ha megbeszélik és ennek ellenére is együtt maradnak, akkor sem ítelkezhetsz.

Mérlegelned kell, hogy megéri-e bevállalnod a felelősséget: bár nem te csaltál, mégis te vagy a rossz hírek hozója, így a barátságotokra is hatással lehet az, ahogyan cselekszel.

Ne felejtsd el, te nem vagy a párkapcsolat része, nem dönthetsz a sorsukról.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló