Lélek

Ha ezeket tapasztalod a kapcsolatodban, lehet, hogy szakítanod kéne

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.30 | 16:03

A kapcsolat korai szakaszában gyakran érezhetjük úgy, hogy megtaláltuk az igazit, mert nem látunk tisztán a körülöttünk lévő rózsaszín ködtől. Előszeretettel burkolózunk bele, így pedig az árulkodó jelek láthatatlanok maradnak előttünk.

Nehéz beismerni, hogy nem illetek össze, főleg akkor, ha már régóta együtt vagytok, de néha elkerülhetetlen, hogy az egyik fél lépjen. De hogyan ismerhetjük fel, ha itt az ideje a szakításnak?

1. A párod mindenért téged hibáztat

Ritkán van olyan, hogy egy kapcsolatban csak az egyik fél tehet arról, ha megromlik a viszony, kettőn áll a vásár, ugye. Hamar zsákutcává válhat a párkapcsolat, ha az egyik fél elmenekül a konfliktusok elől, hiszen egyszerűbb a másikra kenni a dolgokat, mint szembenézni a saját hibáinkkal. Csak úgy léphettek túl a holtponton, ha a problémákat együtt oldjátok meg, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy mindketten kivegyétek a részeteket a dologból. Ha ez nem sikerül, hosszú távon csúnyán elmérgesedhet a helyzet.

2. Úgy érzed, ez már sosem lesz jobb

Persze teljesen normális, ha időközönként vannak nézeteltérések, veszekedések, olyan nincs, hogy egy szerelmespár folyamatosan mindenben egyetért, de ha nem látod a fényt az alagút végén, akkor valószínűleg tényleg nincs, és ideje lenne továbblépni. Ha már mindent megtettél, de úgy érzed, hogy ez már nem változik és inkább fejet hajtasz, az nagyon rossz jel. Adj még egy utolsó esélyt a dolognak, de ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

3. Másról fantáziálsz

Nem bűn az, ha valaki megtetszik, de ha komoly elhatározás van a fejedben arról, hogy egy harmadik embert is bevegyél a kapcsolatba, az már régen rossz. Vannak, akiknél a megcsalás bocsánatos bűn, ezt mindenkinek a saját lelkiismeretére bízzuk, de ha már az életedet is eltervezed valaki mással, miközben még egy másik kapcsolatban vagy, az elég nyomós indok arra, hogy átgondold mit is keresel a párod mellett. Rendezd a fejedben az érzelmi káoszt, és lépj a számodra megfelelő irányba a lehető legkevesebb sebet ejtve a másikon.

4. Egyszerűen nem illetek össze

Néha az a legjobb megoldás, ha a megérzéseidre hallgatsz. Ha a párod mellett már nem érzed azt mint régen, ha nem tudsz önmagad lenni a közelében, eltávolodtatok és nem ő az, aki mellett le akarod élni az életed – csak egy dolgot tehetsz, pontot teszel a kapcsolat végére. Ne hagyd figyelmen kívül azt, amit a szíved súg, csak így lehetsz boldog.

Fotó: Pixabay / Pexels


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló