Otthon

A csőlakó életstílus mentheti meg Hongkong lakáshiányát

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.16 | 07:48

OPod Tube House névre keresztelték azt az innovatív tervet, amely megoldást jelenthet Hongkongban a népességnövekedés miatt kialakult lakáshiányra.

Mivel a városállam szigetre épült, a fejlesztések korlátozottak, azonban az egyre növekedő népesség egyre több helyet foglal el. Sokan nanoházaknak csúfolt, egymásra épülő zugokba kényszerülnek, melyek első ránézésre egyszemélyes koporsóként is működhetnének.

Az ember se felállni, se kényelmesen elférni nem tud bennük, ablakról pedig álmodni is merész lenne.

A komfortosabb ingatlanok elérhetetlenek a többség számára, de a James Law Cybertecture fejlesztése megoldást nyújthat. A város kihasználatlan területei általában túl kicsik ahhoz, hogy építkezni lehessen rajtuk, de ez még nem jelenti azt, hogy hasztalan terek. Ezek az úgynevezett csőlakások például sokkal kényelmesebbek, mint a fent bemutatott lakhelyek. Akár két személyt is elfér bennük, összkomfortosak, világosak és tele vannak praktikus, helytakarékos megoldásokkal, mindezt nagyjából 9 négyzetméteren.

Live in a pipe in Hong Kong

An architect in Hong Kong is turning concrete water pipes into temporary apartments. He calls his design this OPod, and it’s intended to help ease the housing shortage in one of the most expensive cities on Earth.

Fotó: Facebook / OPod Tube Housing by James Law Cybertecture


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.